- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Ara tatilden sonra okullar ne zaman açılacak 2026? sorusu gündemin öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor. Bu sene Ramazan Bayramı’nın 20 Mart’ta başlaması ve ara tatilin de bayrama denk gelmesi dolayısıyla okulların açılış tarihi merak konusu oldu. Bayram tatilinden dönüş planı yapan veliler ise “Pazartesi okul var mı?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Bu yıl Ramazan Bayramını da içerisinde barındıran ikinci ara tatil, toplamda 9 gün sürecek. 2. Ara Tatil sonrasında ise 8 Eylül 2025’te başlayan 2025-2026 eğitim öğretim dönemi, 26 Haziran’da sona erecek. Peki, ara tatil kaç gün? Pazartesi okul var mı, tatil mi? İşte, ayrıntılar.
ARA TATİLDEN SONRA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Ramazan Bayramı ile 2. Dönem ara tatil aynı döneme denk geldi. Okullarda ara tatil 20 Mart Cuma günü sona erdi.
23 MART PAZARTESİ OKUL VAR MI?
Ara tatil sonrası okullar 23 Mart Pazartesi günü açılacak. Okullarda eğitim öğretim pazartesi günü normal akışında devam edecek.
YAZ TATİLİ NE ZAMAN?
İkinci ara tatilin ardından eğitim öğretim yılı Haziran ayında sona eriyor. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra yaklaşık üç aylık yaz tatiline başlıyor.
ARA TATİL KALDIRILACAK MI?
Son yıllarda uygulanan ara tatil sistemi, eğitimciler tarafından genel olarak olumlu karşılanıyor. Öğrencilerin motivasyonunu artırdığı belirtilen bu sistemin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.
Hürriyet
The post OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ 2026 – ARA TATİL TAKVİMİ MEB | Pazartesi okul var mı? Ara tatilden sonra okullar ne zaman açılacak, 23 Mart okullar tatil mi? Ramazan Bayramı ve ara tatil kaç gün? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...