reklam
reklam
reklam
reklam

Okullarda yeni güvenli önlemleri… Yapay zekâ destekli risk analizleri… Siber devriyeler harekete geçecek… Bakan Tekin 7 maddede açıkladı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Millî Eğitim Bakanlığı’nda yapılan basın toplantısında konuşan Bakan Yusuf Tekin, güvenli okul ikliminin güçlendirilmesine yönelik yeni uygulamaları duyurdu. Göreve geldikleri günden bugüne kadar bu alanda birçok adım attıklarını anlatan Bakan Tekin,

“İçişleri Bakanlığımızla koordineli bir biçimde geliştirdiğimiz okul durum değerlendirme ölçeğiyle risk alanlarını daha sağlıklı bir biçimde tespit ettik. Bu ölçek sayesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılında 1136 okulumuzda kolluk görevlisi ve 24 bin 214 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi görevlendirdik. 21 bin 103 okulumuzun giriş çıkış saatlerinde 6 bin 105 ekiple sahayı destekledik. Öğrenci servisi planlama ve takip sistemlerinden, dijital tabanlı izleme çalışmalarına, okul güvenliğine dönük stratejik eylem hazırlıklarından, kurumlar arası koordinasyona kadar uzanan geniş bir hatta çalıştık” dedi.

Sözlerini, güvenli okul iklimini sağlamak sağlıklı nesiller yetiştirme sorumluluğumuzun en önemli parçası. Yaşanan hadiselerin hiçbir yönünün karanlıkta kalmaması için adli ve idari süreçler titizlikle yürütülürken, diğer taraftan son kabine toplantısında ilgili tüm bakanlıklarımızla ortak değerlendirdiğimiz yeni önlemleri de karara bağladık” diye sürdüren Tekin güvenlik önlemleriyle ilgili yeni kararları şöyle sıraladı:

DİJİTAL RİSKLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
1.
Okul güvenliğini fiziki tedbirlerle birlikte dijital risk alanlarını da kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Siber devriye faaliyetlerini artırıyor, dijital dünyanın karanlık alanlarında çocuklarımızı hedef alan riskleri yapay zekâ destekli izleme ve analiz imkanlarıyla daha yakından takip ediyoruz.
2. Bakanlıklar arası veri paylaşımını ve iş birliğini güçlendiriyoruz. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yürüttüğümüz veri entegrasyonu sürecini yapay zekâ destekli risk analiz ve erken uyarı sistemiyle bütünleştiriyoruz.

OKUL VELİ İLETİŞİMİ SAĞLAMLAŞIYOR
3.
Aile ile okul arasındaki irtibatı daha da sağlamlaştırıyoruz. Veli randevu sistemini daha etkin hale getiriyoruz, rehberlik sürecini eğitim hayatının tamamında daha işlevsel kılıyoruz.
4. Dijital bağımlılık ve benzeri risklere karşı velilerimize yönelik destek ve danışma hattını devreye alıyoruz. Velilerimizin çocuklarının maruz kaldığı içerikleri daha yakından tanımasını ve hızlı destek almasını sağlıyoruz.
5. Öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize kriz yönetimi, sınıf içi müdahale ve erken uyarı işaretlerini fark etme konularında kapsamlı eğitimler planlıyoruz.

REHBERLİK SERVİSİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ
6.
Öğrencilerimiz için psikososyal destek mekanizmalarını güçlendiriyoruz. Pilot olarak başlattığımız duygu değer temelli dijital esenlik projesini ülke geneline yaygınlaştırıyoruz.
7. Rehberlik kapasitemizi daha hassas hale getiriyoruz. Yapay zekâ destekli sistemlerle öğrencilerimizin risk alanlarını erken aşamada tespit ediyor, gerekli müdahaleleri zamanında devreye alıyoruz.”

TAKİP VE DENETİM ARTIYOR
“Çocuklarımızın güvenliğini tehdit eden risk alanlarının denetimi için ilgili tüm bakanlıklarımız, kurullarımız ve kurumlarımızla birlikte topyekûn bir mücadele anlayışıyla hareket ediyoruz. Şiddeti özendiren içeriklere karşı daha güçlü bir takip ve denetim çerçevesi oluşturuyoruz. Risk barındıran dijital platformlar dahil olmak üzere tüm mecralarda çocuklarımızı koruyacak teknik ve hukuki tedbirleri alıyoruz. Yaş doğrulama ve içerik güvenliği başlıklarında yeni uygulamaları devreye alıyoruz. Çocukların erişimine açık risk alanlarına karşı caydırıcılığı artırıyoruz ve bu süreci müşterek bir eylem planı içinde yürütüyoruz.”

60 BİN OKUL İÇİN YENİDEN RİSK HARİTASI
“Her yarıyılın başında İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda valilerimiz, kaymakamlarımız ve eğitim yöneticilerimizle birlikte her bir okulumuz için risk haritası oluşturuyoruz. Yeni dönemde ise okullarımızı fiziki altyapısından güvenlik donanımına kadar yeniden ele alıyoruz. Dedektörlerden X-ray cihazlarına, okulun inşa sürecinden fiziki özelliklerine kadar tüm başlıkları Türkiye genelindeki 60 binin üzerindeki okulumuzu tek tek yeniden değerlendiriyoruz. Risk haritası oluştururken kullandığımız kriterleri daha hassas hale getiriyor, aksayan yönleri okul bazlı olarak tespit ediyoruz. Süreç tamamlandığında, güncellenen risk değerlendirmeleri ve alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaşacağız.”

Hürriyet

The post Okullarda yeni güvenli önlemleri… Yapay zekâ destekli risk analizleri… Siber devriyeler harekete geçecek… Bakan Tekin 7 maddede açıkladı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri