reklam
reklam
reklam
reklam

Öğrenclier Bilal Erdoğan’ın katıldığı açılışa götürüldü, imtihanın saati değiştirildi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortasında imzalanan protokol kapsamında Sakarya’da düzenlenen aktiflik, eğitim etraflarında reaksiyona neden oldu. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi yazısına nazaran, kentteki resmi okullarda tahsil gören 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri dün Kentpark’ta düzenlenen TÜGVA Yaz Okulları Sakarya Lansmanı ve Gençlik Şöleni’ne götürüldü. Velilere müsaade evrakları gönderilirken, bir öğretmenin öğrencilere ilettiği bildiride yaklaşık 600 öğrencinin aktifliğe katılacağı ve bu nedenle yazılı imtihanın saatinin değiştirildiği görüldü.

Cumhuriyet’in ulaştığı Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazısında, aktifliğin “Türkiye Gençlik Vakfı ile Bakanlığımız ortasında imzalanan protokol kapsamında” yapıldığı belirtildi. Yazıda, Adapazarı, Arifiye, Erenler, Serdivan ve Sapanca ilçelerindeki resmi ortaokullarda tahsil gören öğrencilerin Kentpark’taki programa katılacağı söz edildi. Ayrıyeten aktiflik öncesinde okul müdürleri, Emniyet ve sıhhat işçisinin iştirakiyle hazırlık toplantısı yapılmasının planlandığı kaydedildi.

İZİN DOKÜMANI DAĞITTILAR

Etkinlik öncesinde velilere dağıtılan müsaade evrakında, öğrencilerin öğretmen refakatinde TÜGVA tarafından düzenlenen gençlik şölenine katılmalarına onay verilmesi istendi. Dokümanda velilerden öğrencinin aktifliğe iştiraki için imza vermeleri talep edildi. Bir öğretmenin öğrencilere gönderdiği bildiride, “beş, altı ve yedinci sınıflardan 600 öğrenci ile Kentpark’ta TÜGVA gençlik şölenine katılacağız. Bundan ötürü yazılı imtihanımızı birinci derste yapacağız” sözleri kullanıldı. Kelam konusu ileti, okul programının vakıf aktifliğine nazaran yine düzenlendiği tenkitlerine neden oldu. Sakarya’daki tertip ise yüzlerce öğrencinin ders saatleri içinde bir vakfın aktifliğine yönlendirilmesi ve imtihan takviminin buna nazaran değiştirilmesi nedeniyle kelam konusu tartışmaları tekrar gündeme taşıdı.

Cumhuriyet

The post Öğrenclier Bilal Erdoğan’ın katıldığı açılışa götürüldü, imtihanın saati değiştirildi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri