H
hepsigundem
Guest
Öğretmen rehberliğinde, öğrencilerin katılımıyla hazırlanan haber bültenleri; EBA, EBA YouTube ve TRT EBA ekranlarından izleyiciyle buluşuyor. Proje ile öğrencilerin doğru bilgiye ulaşma, bilgiyi sorgulama, ayırt etme ve etik kurallar çerçevesinde kullanma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında öğrencilerin akademik yeterliliklerini artırmak ve erdemli, adalet duygusu gelişmiş, toplumsal değerlere duyarlı, başkalarının haklarına saygı gösteren ve doğruyu gözeten bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor. Düşünen, üreten, paylaşan ve topluma katkı sunan birey profili, projenin temel yaklaşımını oluşturuyor. “Haberimiz Olsun”, öğrencilerin iletişim becerilerini, ekip çalışmasını, sorumluluk alma kültürünü ve kamusal farkındalıklarını geliştiren ulusal ölçekte bir öğrenme ve uygulama alanı olarak konumlanıyor.
ULUSAL ÖLÇEKLİ PROJE
Öğrencilerin aktif katılımıyla hazırlanan haber bültenleri aracılığıyla eğitim politikaları, stratejik hedefler, yürütülen projeler ile Türkiye’den ve dünyadan güncel gelişmelere ilişkin doğru, şeffaf ve anlaşılır bir bilgi akışı sağlanması hedefleniyor. Haber içeriklerinin planlanmasından sunumuna kadar tüm aşamalarda öğrenciler görev alıyor. “Haberimiz Olsun” kapsamında hazırlanan bültenlerde; dünya ve Türkiye gündemi, MEB’in vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmalar, projeler ve uygulamalar, Millî Teknoloji Hamlesi kapsamındaki yenilikçi eğitim uygulamaları, eğitim kurumlarında kültür-sanat-spor faaliyetleri ile sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti örnekleri yer alıyor. Haberlerin çekim, seslendirme, kurgu ve montaj süreçleri öğrenciler tarafından gerçekleştiriliyor.
PİLOT OKULLAR SAHADA: DEMİRÖREN MEDYA MTAL DE VAR
Projenin prodüksiyon ve yayın süreci; İstanbul Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Çankaya Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Batıkent Şevket Evliyagil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ankara Gölbaşı Cemil Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğiyle yürütülüyor.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda merkez ve taşra teşkilatları ile eğitim kurumlarının katkısıyla yürütülen proje kapsamında hazırlanan haber bültenleri eğitim ve öğretimin devam ettiği haftalarda pazartesi, çarşamba ve cuma günleri izleyiciyle buluşacak.
Hürriyet
The post Öğrenciler kamera karşısında ‘Haberimiz olsun’ yayında first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...