reklam
reklam
reklam
reklam

Netanyahu “öldü” tezleri sonrası kamera karşısına çıktı. “Öncelikle yaşıyorum”

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Batı Kudüs’te milletlerarası medyadan temsilcilerin de bulunduğu basın toplantısında kameraların karşısındaydı.

Netanyahu, “Öncelikle, yalnızca şunu söylemek istiyorum: Hayattayım ve hepiniz buna şahitsiniz. Bu düzmece haberi böylelikle çürüttük.” dedi.

Netanyahu, İç kamuoyuna İbranice yaptığı değerlendirmede İran’a ataklara dair, “Ne kadar gerekiyorsa o kadar sürecek.” tabirlerini kullandı. Fakat tıpkı toplantıda İngilizce yaptığı açıklamadaysa, “Savaş insanların düşündüğünden daha süratli bitecek.” demesi dikkat çekti.

İran’ın Ggüney Pars doğalgaz tesislerine atakta tek başına hareket ettiklerini, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın kendisinden durmasını istediğini belirtti. ABD Başkanı, saldırı hakkında bilgisi olmadığını söylemişti.

HÜRMÜZ’E ALTERNATİF OLARAK İSRAİL’İ İŞARET ETTİ

Netanyahu’nun gündeminde savaş nedeniyle İran’ın kapattığı Hürmüz’den petrol sevkiyatının durması konusu da vardı.

Netanyahu, sevkiyatlar için kendi ülkesini işaret ederken, “Petrol akışını sağlamak için Hürmüz yahut Babül Mendeb Boğazı üzere dar geçitlerden geçmek yerine, petrol ve gaz boru sınırlarını Arap Yarımadası üzerinden direkt Akdeniz’deki limanlarımıza uzatın, böylelikle bu dar geçitleri sonsuza dek ortadan kaldırmış olursunuz. Bu muhakkak mümkün. Bunu, bu savaşın akabinde gelecek gerçek bir değişim olarak görüyorum.” dedi.

Benyamin Netanyahu, “İran’ın artık uranyum zenginleştirme ve füze üretme kapasitesine sahip olmadığını” da argüman etti. Fakat tıpkı saatlerde Amerikan CBS kanalına konuşan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Lideri Rafael Grossi’yse İran’ın zenginleştirme kapasitesinin “büyük ölçüde ayakta kaldığını” dedi.

NETANYAHU’DAN TARTIŞMALI ATIF

İsrail Başbakanı ayrıyeten ABD’li tarihçi Will Durant’ın 1968’de basılan “Tarihten alınacak dersler” kitabından bir alıntı yaptı ve “İsa’nın Cengiz Han’a karşı hiçbir üstünlüğü yoktur. Şayet gereğince güçlü, acımasız ve kudretliyseniz, makûs olan iyiyi yenecektir.” kelamlarını sarf etti.

NTV

The post Netanyahu “öldü” tezleri sonrası kamera karşısına çıktı. “Öncelikle yaşıyorum” first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri