reklam
reklam
reklam
reklam

Netanyahu esir oldu! Ülkeyi yönetemiyor! ‘Ben olsaydım o aptallara yer vermezdim’

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, aşırı sağcı bakanlar Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich ile ultra-Ortodoks (Haredi) partiler arasında sıkışıp kaldığını, Netanyahu’nun artık ülkeyi yönetme yeteneğini büsbütün kaybettiğini belirtti.

Bennett, Amerikalı yayıncı ve blogger Mario Nawfal’e verdiği özel röportajda, İsrail iç siyasetinde ve Gazze ile Lübnan hududunda devam eden çatışmalara ait değerlendirmelerde bulundu.

netanyahu-esir-oldu-ulkeyi-yonetemiyor-ben-olsaydim-o-aptallara-yer-vermezdim-0-PkgBr2kJ.jpg

‘KENDİ KABİNESİNE SÖZ GEÇİREMİYOR’

Netanyahu’nun kendi hükümeti üzerindeki denetimini yitirdiğini vurgulayan Bennett, “Bibi (Netanyahu) artık kendi kabinesine kelam geçiremiyor. Ben-Gvir onu bir tarafa, Smotrich başka tarafa çekiyor, ultra-Ortodoks partiler ise değişik bir yöne baskı yapıyor. Netanyahu iktidarda kalabilmek için bu isimlerin tamamına muhtaç olduğundan, hiçbirine ‘hayır’ diyebilecek gücü kendisinde bulamıyor.” biçiminde konuştu.

Bennett, mevcut hükümetin radikal ögelerin esiri haline geldiğini savunarak, “Kendi hükümetimde Ben-Gvir ve Smotrich üzere aptalca beyanatlarda bulunan hiçbir ‘aptala’ yer vermezdim. Hatta Ben-Gvir’i en başta kabineye bile sokmazdım. Şayet hükümetimden biri çıkıp bu türlü saçma sapan konuşsaydı, onu derhal haddini bilmeye çağırırdım. Lakin Netanyahu, varlığı onlara bağlı olduğu için bunu artık yapamıyor.” ifadelerini kullandı.

– “İSRAİL’İN İMAJ KRİZİNİN SORUMLUSU KENDİSİ”

İsrail’in milletlerarası arenada çöken prestijine ve diplomatik yalnızlığına da değinen Bennett, bu durumun sorumlusunun taraflı medya yahut dış propaganda olmadığını, direkt hükümetin kendi siyasetleri olduğunu itiraf etti.

netanyahu-esir-oldu-ulkeyi-yonetemiyor-ben-olsaydim-o-aptallara-yer-vermezdim-1-MYmPXqWY.jpg

Bennett, dünyadaki reaksiyonların İsrail’in kendi kusurlarından kaynaklandığını açıkça kabul ederek, ülkenin en büyük sıkıntısının artık yalnızca sonların dışındaki düşmanlar değil, içerideki aşırı uçların esiri olmuş mevcut idare anlayışı olduğunu kaydetti.

– “UZUN SÜREN SAVAŞLAR İSRAİL DOKTRİNİNE AYKIRI, EKONOMİ TÜKENDİ”

Bennett, Filistin Devleti’nin kurulmasına karşı çıktığını, Hamas’ın yok edilmesi ve Hizbullah’ın silahsızlandırılması yönündeki görüşlerini koruduğunu ve İran’ı hala en büyük stratejik tehdit olarak gördüğünü belirterek, mevcut askeri stratejinin ülkeye ziyan verdiğini savundu.

Uzun süren savaşlara inanmadığına işaret eden Bennett, şunları kaydetti:

“Gazze’de, Lübnan’da ve İran ekseninde yürütülen bu topyekun savaşın ucu açık halde uzayıp gitmesi İsrail’in askeri doktrinine karşıttır. Şayet bir savaşa girmek zorundaysanız bunu süratli ve yoğun bir biçimde yapar, kazanır, bölgeyi istikrara kavuşturur ve yolunuza devam edersiniz. Ancak savaşı bu kadar uzun müddete yaydığınızda, bu durum hem iktisadımızı tüketiyor hem de yedek askerlerimizi yıpratıyor. İsrail’in, her diplomatik teması ilhak ve kalıcı çatışma telaffuzlarıyla baltalayan koalisyon bakanlarından kurtulması, bölgedeki Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) üzere ülkelerle bağlantıları tekrar inşa edebilecek ve bu bitmek bilmeyen savaşları nasıl sonlandıracağını bilen basiretli bir hükümete gereksinimi var.”

Kaynak : Haber7

The post Netanyahu esir oldu! Ülkeyi yönetemiyor! ‘Ben olsaydım o aptallara yer vermezdim’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri