- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Neffissss Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından daha az un
- 1 çay bardağından az öğütülmüş ceviz içi
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şeker vanilin
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 adet portakal
Kreması için;
- 1 paket krem şanti
- 1 paket hazır krema
Neffissss Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikler yumurta, sıvı yağ ve şekeri çırpıcıyla çırpıyoruz sütü de ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Daha sonra galeta unu ve olağan unuda ekleyip, yeniden çırpıyoruz kıvamını siz aslında anlayacaksınız, akışkan olması lazım şeker vanilin kabartma tozunuda ekleyip tekrar çırpıyoruz daha sonra ceviz kırıklarını ekleyin ve karıştırın.
- Kullanacağınız tepsi, borcam hangi servis kalıbınıza yapacaksanız evvel güzelce yağlayın, ve boşaltın ben borcama yaptım 🥰
- Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede 35 dk pişiriyoruz.
- Kek pişerken öteki bir tencerede şerbeti için şeker ve suyu kaynatıyoruz şerbet kaynamaya başlayınca portakalı sıkarak içine dökelim. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra çatal yardımıyla üzerine delikler açalım, daha sonra sıcak şerbeti bir kepçe yardımıyla yavaşça soğuyan kekin üzerine dökelim,.
- Kek şerbeti çekince ve güzelce soğuyunca krema ve kremşantiyi bir kapta çırpalım ve hoş ağır bir hale gelince güzelce üzerine serelim,.
- Ben dilimledikten sonra üzerine portakal dilimleri koydum ve ceviz fındık karışımı ile süsledim. Dolaba koyarak bekletelim ve servis için hazır 🌸🥰 Afiyet olsun çiçekler.
Neffissss Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Neffissss Kıbrıs Tatlısı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...