- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Mutfakta Bir Yenilik İmza Lezzetim Etkin Karbonlu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 50 gram tereyağ
- 50 gram sıvı yağ
- 2 çay kaşığı şeker (ben esmer şeker kullandım)
- Bir çimdik tuz
- 1 pk vanilin
- 1 çay kaşığı etkin karbon
- 5 adet yumurta (kullandım lütfen kıvamına bakın)
İç kreması için;
- 500 ml süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket 200 ml sıvı krema
Beyaz çikolatalı sos için
- 300 ml süt
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (silme)
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı beyaz pul yahut tablet çikolata
- 1 pk vanilin
Mutfakta Bir Yenilik İmza Lezzetim Faal Karbonlu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şu hamuru 👇👇 öncelikle tencereye suyumuzu alalım içine yağları şekeri tuzu ekleyelim, kaynamaya basladığında faal karbonu ve unu ekleyelim.
- Birkaç dakika orta ateşte pişirip soğumaya alalım.
- Soguyan şu hamuru mutfak şefi yahut elimizde spartula ile biraz soğutup vanilin ekleyelim ve yumurtaları hamura tek tek kıralım.
- Hamur kıvamı parmağınızı bastırıp kaldırdığınızda şahin gagası halinde kalacak kıvamda olmalı.
- Sıkma torbası yahut kaşık ile tepsiye aralıklı dizelim.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fanlı fırında 35 dk kadar pişirelim.
- Fırın kapağını erken açarsanız anında söner büyüme çatlama durduysa denetimli formda fırından çıkarabilirsiniz.
- İç kreması için👇 vanilin ve krema harici tüm gereç pişirilir enson vanilin eklenir ocak kapatılır.
- Üzerini kapatıp soğumaya kaldırdığımız kremamızı krema ile mikser yardımıyla tekrar çırpalım ve pürüssüz kremamızı elde edelim.
- Soğuyan profiterol toplarının içini kremamızla dolduralım.
- Beyaz çikolatalı sos👇 için vanilin ve çikolata harici gereç pişirilir ,kaynadığında içine vanilin ve çikolatası eklenir ocak kapatılır.
- Sıcağı ile çikolatanın erimesi saplanır.
- Kabuk tutmaması için soğuyana kadar karıştırılır.
- Doldurulan ve servise hazır olan profiterol toplarımız beyaz çikolatalı sosu ile buluştuğunda servise hazırdır 🥰🥰.
Mutfakta Bir Yenilik İmza Lezzetim Etkin Karbonlu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Mutfakta Bir Yenilik İmza Lezzetim Etkin Karbonlu Profiterol first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...