reklam
reklam
reklam
reklam

Müsavat Dervişoğlu’dan, Numan Kurtulmuş’a: ‘Kimin koltuğunda oturduğunun farkında mısın? O koltuğun gerçek sahibi Atatürk’tür’

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
musavat-dervisogludan-numan-kurtulmusa-kimin-koltugunda-oturdugunun-farkinda-misin-o-koltugun-gercek-sahibi-ataturktur-4Mg7CwXV.jpg

İYİ Parti Genel Lideri Müsavat Dervişoğlu, Balıkesir’de partisi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Dervişoğlu, “Türkiye, bundan bir buçuk yıl evvel bir fırtınalı denize hakikat yelken açmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 1 Ekim günü bir yeni bir açılım süreci daha başlatmışlardı. O açılım süreci, evvel Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki telaffuzlarıyla kendini hissettirmeye başladı. 5 Ağustos 2025’de de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir kurul kuruldu. O komitenin bir arpa uzunluğu bile aralık kat edemeyeceğini o gün kamuoyuyla paylaşarak siyasi partilerimizi o komitede bulunmamaya ve iktidarın melun emellerine ortak olmamaya davet etmiştim. Dinleyen pek tabi ki olmadı ve bütün siyasi partiler bir sonraki seçimin getirilerini hesap ederek o kurula dâhil oldular” dedi.

“BU KADAR GÜRÜLTÜNÜN İKİ MAKSADI VAR”

Komisyon raporu üzerinden kelamlarını sürdüren Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Komisyon bir rapor yazdı. O kurulun kuruluşu evresinde demiştim ki, bu kurul aslına bakarsanız korsan bir komitedir. Hasebiyle iş başındakilerin ve onların ortaklarının yaşama geçirmek istediği projeleri kuvveden fiile geçirebilmek için birtakım adımlar atacaklar ve o yetkisiz kurul sonuçta işi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teslim edecek.

Dediğim üzere de oldu. ‘Komisyonda tam yedi buçuk aydan beri her şey konuşuldu’ diyorlar. Alınmış bir arpa uzunluğu aralık göremedim. Sonra da bir rapor tanzim etmişler. O raporu inceledim. O raporun aslında raporda yazılanlarına değil, yazılmayıp saklananlarına dikkat etmek gerekliliğine de işaret ettim. Bu kadar gürültünün iki gayesi var: Bir, PKK’ya meşruiyet kazandırmak; iki, Abdullah Öcalan denen caniye özgürlük vaat etmek.

‘Yapmayın, etmeyin, eylemeyin; bu hukuksuz, adaletsiz kararı yasallaştırmak ismine o komiteye girmeyin’ dedim siyasi partilere. Artık büyük bir çoğunlukla yazılmış o raporu imzalamışlar. Rapora bakıyorsunuz, türel istikametine; rastgele bir somut unsur içermiyor. Telaffuz istikametine bakıyorsunuz; içinde tekrar somut bir unsur içermiyor.

“SİZİN MİLLİYETÇİLİĞİNİZE YAZIKLAR OLSUN”

“Siyasi istikametine bakıyorsunuz; raporun art planında Abdullah Öcalan’a hamilik yapanlar dâhil milletin huzuruna çıkamayız demek suretiyle siyasi emellerini de saklamış durumdalar. Lakin ben amaçlarını ifşa ediyorum. PKK’ya ve onun örgütüne, o örgüte mensup şahıslara bu memlekette hukuksal düzenleme ismi altında birtakım avantajlar temin edecekler. Bunun için çalışacaklar. Bunu da komite marifetiyle değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni suça ortak ederek yasal düzenleme talepleriyle gerçekleştirecekler. Abdullah Öcalan’a ‘Gelsin bu Meclis’te, bu kürsüde konuşsun, ondan sonra da umut hakkından yararlansın’ diyenler bile rapora bir tek söz bile umut hakkı ekleyememişler.

Komisyon raporu yazılmadan evvel Meclis’in bahçesinde gazetecilere, ‘Bütün partiler umut hakkı konusunda hemfikir olduk ve mutabakata vardık.’ diyenler de bugün çıkıp benim raporla ilgili değerlendirmemi eleştirirken ‘Umut hakkı diye bir şey yok ve münasebetiyle Müsavat Dervişoğlu olmayan bir şey üzerinden muhalefet yapıyor’ diye ileri geri konuşuyor.

Buradan ben muhatabım olmayan insanlara karşılık verme alışkanlığında değilim lakin sesleniyorum ona. Apaçilik yapmasın. Buradan söylüyorum. ‘Umut hakkı konusunda mutabakata vardık’ diyen sensin. Senin partinin genel başkanı Meclis’in kürsüsüne çıkıp ‘Örgütünü feshetsin, sonra da umut hakkından sonuna kadar yararlansın’ deyip bir yerlere hem sinyal gönderecek hem de işmarda bulunacak; ondan sonra da bu büyük milleti kandırabilmek ismine bu gerçeğin üzerini saklamak suretiyle umut hakkının üstüne sünger çekip yasal düzenlemelerden ve bu düzenlemelere bağlı olarak da Abdullah Öcalan’a tanınacak özgürlüklerden kapı ardında bahsedeceksin. Sizin milliyetçiliğinize yazıklar olsun.

Raporu ben de okudum. Somut bir şey yok, muğlak sözler var. Bütün ihanetler zati jelatinli cümlelerin gerisinde saklanır. Siz hiç zehrin teneke kutuda sunulduğuna şahit oldunuz mu? Artık bilinmeyen ajandalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderecekleri kanun teklifleriyle yürürlüğe sokacaklar. Başarılı olacaklarını zannediyorlar. Bu milletin bedelini ve cevheri aslîsini bilmiyorlar. Kardeşlik, barış, hukuk, adalet, demokrasi üzere sözlerin gerisine ihaneti gizleyen hainlerin bu milletin önünde nasıl yerle bir olacaklarını gerçeğini görmüyorlar. Yedi buçuk ay çalıştılar.”

“İHANETİN VAKİT AŞIMI YOKTUR”

“Aynı şeyleri 2009 – 2014 tarihleri ortasında yaşanan birinci açılım sürecinde de gördük. Artık o periyotta yaşananlar için 2014 yılında bir yasa çıkarılarak o periyottan kaynaklı olan cezalandırma hareketini ortadan kaldırabilmek için bir yasal düzenleme yapmışlar. O periyoda dâhil olan yöneticileri türel bir zırha büründürmüşlerdi. Bu raporda da birebirini yapmak istiyorlar. Fakat 2014 yılında o yasa çıktığında hiç kimse şu gerçeği görmedi: Evet, o işte sorumluluğu olan politikler ve bürokratlar yargılanmaktan kurtuldu lakin yüzlerce evladımız, 792 kişi, Hendek olaylarında hayatlarını kaybetti.

Bundan evvelki birinci devirde bu açılım sürecine o devir ‘ihanet süreci’ deniyordu; bugünkü üzere artık yakasında bu milletin evlatlarının kanı vardır. Onların elinde bu milletin evlatlarının kanı vardır. Artık bu yolda adım atarken yeniden bir türel kılıf ve zırh istiyorlar. Aslına bakarsanız geçmişten biraz ders çıkarmışlar ve bir hata işleyeceklerini biliyorlar. O kabahatin kendilerine bir cezayı müeyyide getirmemesi için de tüzel bir zırh arıyorlar. Ben onlara buradan ses veriyorum: Ne yaparsanız yapın, hukuken sorumlu olmaktan kurtulamayacaksınız. İhanetin vakit aşımı yoktur. Bunun hesabını gün gelecek size kesinlikle soracağız.”

“SENARYOLAR TARAFIMIZDAN DEŞİFRE EDİLİNCE SON DERECE RAHATSIZ OLUYORLAR”

“Özellikle ana muhalefet partisine söyledim: Katılmayın bu komiteye diye. Ne yapacaklarsa kendi ajandalarıyla yapacaklar. Ana muhalefet partisi de öbür siyasi partiler de benim söylediklerimden çok fazla rahatsız olmazlar. Zira bilirler, ben kitabın ortasından konuşurum ve içtenlikle konuşurum. Onun için diyorum, onları uyardım: Katılmayın. Bunların bu melun emellerini kurul evresinde meşrulaştırmayın. Aslına bakarsanız bu komitesi meşrulaştırmayın dedim. Dinlemediler.

Şimdi ortaklaşa raporun altına cümbür cemaat imza atmışlar, bir de fotoğraf çektirmişler. 65 yaşını aştım. Geride bıraktığım 65 yılın en büyük mükâfatı dava arkadaşlarımla birlikte o denli bir fotoğrafta yer almamaktır. Buradan söylüyorum. Artık… Kim söylediğimden neyi anlarsa onu anlasın. Artık o melun projeler, o yasal düzenleme ismi altında yaşama geçirmek istedikleri senaryolar tarafımızdan deşifre edilince son derece rahatsız oluyorlar.”

“EY NUMAN KURTULMUŞ, KİMİN KOLTUĞUNDA OTURDUĞUNUN FARKINDA MISIN?”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a yönelik de tenkitlerde bulunan Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Bizim bir Meclis Liderimiz var, Allah selamet versin. Duvara konuş daha düzgün. Uzunca bir vakitten beri diyor ki ‘Kürdün onuru, Türk’ün gururu’. Lisanına pelesenk etti bunu. Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti. Kürt’ün de Türk’ün de Alevinin de Sünninin de gururunu ve onurunu korumak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bizatihi misyonudur.

Türkiye Cumhuriyeti devleti insanların onurunu ve gururunu etnik kökenine ve mezhebine nazaran mi koruyacak? Bu nasıl bir Meclis Başkanlığı anlayışıdır? Ey Numan Kurtulmuş, kimin koltuğunda oturduğunun farkında mısın? O Meclisi kuran Mustafa Kemal Atatürk’tür; o koltuğun gerçek sahibi de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yazmışlar, çizmişler. En sonunda da Anayasa’nın 66’ıncı unsurunu raporda tartışılır yapamıyorlar ya, onu rapora işleyemiyorlar ya. O denli bir halt işlerlerse onun hesabını millete veremeyeceklerini biliyorlar ya, oraya yazmışlar: Türkler, Kürtler, Araplar ve başka etnik ögeler.

Ya biz üniter, ulusal bir devletiz. Türklük tarifi Anayasa’nın 66’ıncı unsurunda net olarak söz edilmiş: ‘Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür’ denmiş. Ayrıyeten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözüyle ‘Cumhuriyet’i kuran Türkiye halkına Türk milleti denilir’ diye tarihe şerh edilmiş. Sen kimleri, ne nedenle, hangi münasebetle bu Cumhuriyet’e ortak etmeye kalkışıyorsun?”

“YOLUN SONUNDA DEĞİL, BAŞINDAYIZ”

İYİ Parti Genel Lideri Müsavat Dervişoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hiçbir şeyin sonuna gelinmemiştir. Daha yolun başındayız. Açık ve net olarak söylüyorum. Bizi gözlerinde küçültenlere de buradan sesleniyorum. Onlara da diyorum ki işin aslının farkına vardınız. UYGUN Parti’nin nasıl geldiğini ve siyasi seyahatini gümbür gümbür nasıl sürdürdüğünü artık siz de görüyorsunuz. Görüyorsunuz zira UYGUN Parti’yle çok uğraşıyorsunuz. FETÖ’cüsü, efendim siyasal İslamcısı, bölücüsü; herkes şu anda DÜZGÜN Parti’yi ve onun genel lideriyle birlikte takımlarını maksat tahtasına koymuştur. Bakın, dediğim üzere yolun sonunda değil, başındayız.

Milletimize hizmet kararlılığını sonuna kadar sürdüreceğiz. Yalnızca siyasi varlığımızı koruma edip siyasetin bir tarafına tutunmakla yetinmeyeceğiz. İtiraf ediyorum, Türkiye’nin en liyakatli takımları bizimle birliktedir. Millet buna inandığında çıktığımız seyahatin ismi iktidar seyahatidir. Daima birlikte. Bazen bakıyorum, konukların ortasında farklı farklı işaretlerde bulunanlar var. Ben bu işaret işine evvelden beri takığım. Lisanıyla söyleyecek lafı olmayan, eliyle işaret ediyor memlekette hayli vakitten beri. Bir işaret arıyorsanız ÂLÂ Parti’nin işareti idealizmin sembolü sağ yumruktur. Hiçbir öbür işarete gereksinimimiz yoktur.

Kılavuzumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Gölgesinde şereflendiğimiz bayrak Türk bayrağıdır. Vatanımız, doyduğumuz ve geleceğimizi aradığımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin üzerinde kurulduğu Türk vatanıdır. Devletimiz 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ne el değdirtiriz ne de ona leke getirtiriz.”

Cumhuriyet

The post Müsavat Dervişoğlu’dan, Numan Kurtulmuş’a: ‘Kimin koltuğunda oturduğunun farkında mısın? O koltuğun gerçek sahibi Atatürk’tür’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri