reklam
reklam
reklam
reklam

Muffin Kabında Tartolet

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
muffin-kabinda-tartolet-0-PkdYRqng.jpg

Muffin Kabında Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

• 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 150 gr tereyağı (5 dolu yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilin
  • 3-3,5 su bardağı un

Kreması için;

• 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin

Muffin Kabında Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Önce kremamızı hazırlayalım vanilin hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırın ve ocağa alın göz göz olup pişince vanilini atıp bir tıp karıştırıp kapatın ve soğumaya alın .
  2. Sonra hamuruna hazırlayalım, yumurta, şeker tereyağı ve vanilini karıştıralım ( tereyağını erittim).
  3. Ardından denetimli bir halde unumuzu ekleyerek yoğuralım yumuşak bir hamur olacak unu denetimli eklemeniz gerekiyor.
  4. Muffin kabına fırça yardımı ile yağlayalım sıvı yağ ile, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp kabımızın içine koyalım çay bardağından ile bastırıp biçim verelim çatal ile taban kısmını 2-3 sefer delelim.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim pişen tartoletlerimizi soğumaya alalım .
  6. Soğuduktan sonra kremamızı sıkma torbasının içine koyup tartoletin içine sıkalım ve üzerine istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ,ben meyvelerle ve antep tozu ile süsledim deneyeceklere afiyet olsun. 🫶🏻.

Muffin Kabında Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

muffin-kabinda-tartolet-1-Jxrijwc8.jpg

muffin-kabinda-tartolet-2-eFqcRGh2.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Muffin Kabında Tartolet first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri