- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Muffin Kabında Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 150 gr tereyağı (5 dolu yemek kaşığı)
- 1 paket vanilin
- 3-3,5 su bardağı un
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
Muffin Kabında Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kremamızı hazırlayalım vanilin hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırın ve ocağa alın göz göz olup pişince vanilini atıp bir tıp karıştırıp kapatın ve soğumaya alın .
- Sonra hamuruna hazırlayalım, yumurta, şeker tereyağı ve vanilini karıştıralım ( tereyağını erittim).
- Ardından denetimli bir halde unumuzu ekleyerek yoğuralım yumuşak bir hamur olacak unu denetimli eklemeniz gerekiyor.
- Muffin kabına fırça yardımı ile yağlayalım sıvı yağ ile, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp kabımızın içine koyalım çay bardağından ile bastırıp biçim verelim çatal ile taban kısmını 2-3 sefer delelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim pişen tartoletlerimizi soğumaya alalım .
- Soğuduktan sonra kremamızı sıkma torbasının içine koyup tartoletin içine sıkalım ve üzerine istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ,ben meyvelerle ve antep tozu ile süsledim deneyeceklere afiyet olsun. 🫶🏻.
Muffin Kabında Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Muffin Kabında Tartolet first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...