reklam
reklam
reklam
reklam

Minik kalemler iyiliğin kitabını yazdı… Bir kitap bin olacak

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
minik-kalemler-iyiligin-kitabini-yazdi-bir-kitap-bin-olacak-0-FrmJWXcc.jpg

Konya Kızören İlkokulu sınıf öğretmeni 36 yaşındaki Aysun Döndü Sarı, mesleğinin sürdürürken bir yandan öğrenciliğe de devam ediyor. Aysun öğretmen hem İÜ açık öğretimde spor akademisi 3’üncü sınıf hem de Necmettin Erbakan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi. Eğitime ve edebiyata tutkusunu öğrencilerine aşılamak, minikleri teknoloji bağımlılığından uzak tutarak kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için sınıfta kısa hikayeler okumaya başlayan Sarı, daha sonra dinledikleri hikayelerin sonlarını öğrencilerinin yazmasını istedi. Çocukların sınırsız hayal gücünden etkilenen Sarı, okulda farklı sınıflardaki 20 öğrenciden oluşan bir yazar ekibi kurdu. Minik ellerden çıkan o hikayeler kitap olarak basıldı. Kitaptan elde edilecek gelirle de Aksaray’da bir köy okuluna kütüphane kurulacak.

minik-kalemler-iyiligin-kitabini-yazdi-bir-kitap-bin-olacak-1-w1EarZBs.jpg

ÖNCE MERAKLANDILAR SONRA YAZDILAR
Aysun Döndü Sarı öğrencileriyle kurduğu yazar ekibini ve sosyal sorumluluk projesini şöyle anlatıyor:
Ben kitap okumayı çok seviyorum ve öğrencilerime de okutmaya çabalıyordum. Teknolojiye ne kadar bağımlı olduklarını ve kitaptan uzaklaştıklarını görünce sınıfta hikayeler okumaya başladım. Daha sonra okuduğum hikayeleri en merak edilecek yerinde kesmeye başladım. ‘Öğretmenim sonunda ne oluyor, lütfen devam edin’ dediklerinde ‘hadi bakalım sonunu siz yazın’ dedim. Böylece hikayeleri tamamlayarak yazmaya başladılar. Yazılanlar arasında çok ilginç, akla gelmeyecek, bir çocuğun hayal gücünün ne kadar sınırsız olduğunu gösteren örnekler olduğunu gördüm. Daha sonra aklıma bunları kitaplaştırmak ve kitabın geliriyle kütüphanesi olmayan okullara kütüphane açma fikri geldi. Çevredeki okulları gezdik, ihtiyaç sahibi okulları tespit ettik. Bize 15 kilometre uzaklıktaki 70 öğrencili Yüksecik köy okulunda kütüphane olmadığını öğrendik. Boş bir alan da vardı ve öğrencilerimin hikayeleriyle bir kitap yazıp gelirleriyle orada bir kütüphane açmaya karar verdik.

minik-kalemler-iyiligin-kitabini-yazdi-bir-kitap-bin-olacak-2-cRlUYgGL.jpg

HER SENE BİR KİTAP BİR KÜTÜPHANE
Okulumuzda 4, 5 ve 7’inci sınıf öğrencileri arasında yazmaya meraklı ve hayal gücü kuvvetli 20 öğrenciden bir yazı ekibi kurdum. Belirli günlerde hikaye yazımı için çalışmaya başladık. 20 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin kaleminden çıkan Küçük Yazarlar Okul Kütüphanesi Kuruyor isimli kitabımız geçtiğimiz hafta basıldı. Bin adet basılan kitabımız okul yönetimi ve okul aile birliği aracılığıyla 140 TL’den satılıyor. Kitapları ise ben akşam çocuğumu uyuttuktan sonra, tek tek paketleyip süsleyerek kargoluyorum. İçinde yetişkinlerin de ilgisini çekebilecek gerçekten güzel hikayeler var. Bir haftada 200 kitabımız satıldı. Yazar ekibini genişleterek her sene bir kitap çıkarmayı ve bir okula kütüphane kurmayı, bunu devamlılığı olan bir çalışmaya dönüştürmeyi planlıyoruz.

minik-kalemler-iyiligin-kitabini-yazdi-bir-kitap-bin-olacak-3-yGFaNGKb.jpg

OKUMA AŞKIMI ONLARA AŞILADIM
Diğer yandan proje başladığından beri öğrencilerimin kitaba olan tutkuları arttı, okuma hızları gelişti. Aileler, ‘eskiden telefonu ellerinden alamazdık şimdi kitapları alamıyoruz’ diyor. Kalemi kuvvetli çok yetenekli yazar çocuklarım var. Ayrıca yazıya emek vererek bir okula yardım edecek olmaları da onların sosyal sorumluluk duygularını geliştiriyor. Ben okumayı hiç bırakmadım, halihazırda iki üniversite okuyorum. Okuma aşkı içimde hiç dinmiyor. Öğrencilerimin de buna sahip olmasını diliyordum ve başardığımı düşünüyorum.

Hürriyet

The post Minik kalemler iyiliğin kitabını yazdı… Bir kitap bin olacak first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri