reklam
reklam
reklam
reklam

Microsoft el konsollarının performansını artırıyor!

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
microsoft-el-konsollarinin-performansini-artiriyor-0-2MgGkiek.jpg

Microsoft, taşınabilir PC oyunculuğunun yükselişine odaklanarak Windows 11 işletim sistemini optimize etme çalışmalarına sürat verdiğini duyurdu. Şirket, işletim sistemi seviyesinde güzelleştirmelerle performans darboğazlarını gidermeyi amaçlıyor.

Auto SR el konsollarına gelecek

Bu kapsamda, bilhassa ASUS’un taşınabilir oyun aygıtı ROG Xbox Ally X üzere el konsollarını direkt hedefleyen Auto SR isimli yeni bir yapay zeka dayanaklı yükseltme teknolojisini 2026 yılının başlarında yayınlayacağını açıkladı.

microsoft-el-konsollarinin-performansini-artiriyor-1-Cg9bcCT9.jpg

Windows 11, uzun müddettir PC oyunlarında bir performans kısıtlayıcısı olarak görülüyordu. Microsoft, bu algıyı değiştirmek için art plan iş yükü idaresi, güç ve zamanlama iyileştirmeleri, grafik yığını optimizasyonları üzere alanlara odaklanıyor.

Şirketin bu atağı, hem ROG Xbox Ally ile taşınabilir PC oyun konsolu pazarına girmesi hem de yeni kuşak Xbox konsolunun bir PC-hibrit aygıtı olacağına dair söylentilerle ilişkilendiriliyor. Bu strateji doğrultusunda Xbox Tam Ekran Tecrübesi de artık tüm kullanıcılar için erişilebilir hale geliyor ve Xbox, Windows’un giderek daha entegre bir kesimi oluyor.

Gelecek yılın başlarında yayınlanacak olan Auto SR (Automatic Harika Resolution), direkt işletim sistemi seviyesinde çalışan, yapay zeka dayanaklı bir manzara yükseltme tahlilidir. Bu teknoloji, NVIDIA’nın DLSS’i yahut AMD’nin FSR’ından farklı bir yaklaşımla, imaj kalitesini artırmak için bir son süreç efekti üzere davranıyor.

Oyunun düşük çözünürlükte işlenmesini sağlayıp akabinde yapay zeka kullanarak bu manzarayı daha yüksek çözünürlük ve netliğe çıkarıyor. Böylelikle bilhassa ROG Xbox Ally X üzere aygıtlarda kare suratlarını artırırken, mevcut tahlillere kıyasla daha geniş bir oyun uyumluluğu ve daha üstün bir görsel kalite sunuyor.

Shiftdelete

The post Microsoft el konsollarının performansını artırıyor! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri