reklam
reklam
reklam
reklam

Micron 24GB GDDR7 Bellek ile Devlere Katıldı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Yarı iletken bölümünün başkan isimlerinden Micron, yüksek performanslı grafik kartları için geliştirdiği 24Gb GDDR7 bellek yongalarının seri üretimine başladığını duyurarak bölümdeki rekabeti yeni bir boyuta taşıdı. Samsung ve SK Hynix’in akabinde bu teknolojiye adım atan üçüncü büyük tedarikçi olan Micron, her biri 3 GB kapasiteye sahip yeni modülleriyle ekran kartı üreticilerine daha geniş seçenekler sunmayı hedefliyor.

Şirket, seri üretim kademesinde 28 GT/s sürat sunan modellerin yanı sıra test evresinde olan 32 GT/s suratındaki varyantlarla da teknolojik sonları zorluyor. Bu atak, bilhassa yapay zeka ve yüksek çözünürlüklü oyun sistemlerinde gereksinim duyulan devasa görüntü belleği kapasitelerinin önünü açıyor.

• Micron, 24Gb (3GB) kapasiteli GDDR7 bellek modüllerinin seri üretimine resmen başladı.
  • Şirket, 28 GT/s üretim ve 32 GT/s örnekleme olmak üzere iki farklı sürat seçeneği sunuyor.
  • Yeni yongalar, karmaşık devre dizaynlarına gereksinim duymadan toplam ekran kartı belleğini artırmayı sağlıyor.
  • Micron’un bu adımıyla birlikte piyasadaki 3 GB kapasiteli GDDR7 tedarikçi sayısı üçe yükseldi.

Sektördeki Rekabet Yeni Bir Boyuta Taşındı

Micron, grafik belleği pazarında Samsung ve SK Hynix’in kurduğu hakimiyete ortak olarak 24Gb GDDR7 tahlillerini resmen piyasaya sürdü.

Bu yeni teknoloji, her bir yonganın 3 GB bilgi depolayabilmesine imkan tanıyarak ekran kartı dizaynlarında ihtilal niteliğinde bir kolaylık sağlıyor.

Mevcut 2 GB kapasiteli standart yongaların bilakis, 3 GB’lık bu üniteler sayesinde üreticiler kart üzerindeki yonga sayısını artırmadan toplam belleği %50 oranında yükseltebiliyor.

Yüksek kapasiteli GDDR7 bellekler, oyun ve profesyonel grafik sürece süreçlerinde yaşanan darboğazları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

micron-24gb-gddr7-bellek-ile-devlere-katildi-0-GLVepBJj.jpg

Performans ve Sürat Parametreleri Netleşti

Şirketin güncellenen eser kataloğunda yer alan bilgilere nazaran, 28 GT/s suratındaki modeller halihazırda üretim etabında bulunurken, daha yüksek performans vaat eden 32 GT/s suratındaki modeller ise örnekleme sürecine geçti. Bu suratlar, bilhassa saniye başına aktarılan data ölçüsünü yani bant genişliğini kıymetli ölçüde artırarak yeni jenerasyon grafik işlemci mimarilerinin tam potansiyelini sergilemesine yardımcı oluyor.

Micron’un bu atılımıyla birlikte ekran kartı pazarında tedarik zinciri çeşitliliği kıymetli ölçüde arttı.

Blackwell Mimarisi ve Gelecek Beklentileri Şekilleniyor

Halihazırda Samsung’un 24Gb GDDR7 tahlilleri, NVIDIA’nın profesyonel odaklı RTX PRO 6000 Blackwell üzere üst seviye modellerinde kullanılmaya başlandı.

Ancak Micron’un pazara dahil olmasıyla birlikte, bu teknolojinin yalnızca profesyonel eserlerle sonlu kalmayıp son kullanıcıya hitap eden masaüstü ekran kartlarına da daha süratli entegre edilmesi bekleniyor. Micron, üretim verimliliğini artırarak maliyetleri düşürmeyi ve yüksek kapasiteli bellekleri standart hale getirmeyi amaçlıyor.

Sizce 24Gb GDDR7 bellekler, yeni jenerasyon ekran kartlarının fiyatlarını ve performansını nasıl etkileyecek? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Shiftdelete

The post Micron 24GB GDDR7 Bellek ile Devlere Katıldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri