reklam
reklam
reklam
reklam

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye iletisi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
mhp-genel-baskani-bahceliden-ilber-ortayli-icin-taziye-iletisi-0-X5tSgvXC.jpg

Bahçeli, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Türk milletinin yetiştirdiği saygıdeğer ve müstesna ilim insanı, kalemi ve kelamıyla tarih şuurunun oluşmasında ve olgunlaşmasında muazzam hizmetleri bulunan Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı kaybetmenin hüznünü yaşadığını belirtti.

Ortaylı’nın Türk fikir hayatının mütefekkir ve münevver simalarından biri olduğunu anlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Türk tarihinin derinliklerine nüfuz etmeyi başarmış, tıpkı vakitte bunu anlaşılabilir lisan ve üslup maharetiyle anlatmayı, tanıtmayı ve takdim etmeyi muhtevalı müktesebat hüneriyle ikmal ve ifa etmiş bir bedelli şahsiyetti. Alimin mevti alemin vefatı diye tanımlansa da bu tarih alimimiz yapıtlarıyla, kelamlarıyla, öğütleriyle ve öngörüleriyle maşeri vicdanda her vakit yaşayacak ve yaşatılacaktır. Merhum Prof. Dr. İlber Ortaylı Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Kederli ailesine, Türk akademik hayatına, elbette aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yeri cennet, ruhu şad olsun.”

İLBER ORTAYLI VEFAT ETTİ

Bir müddettir ağır bakımda tedavi altında olan tarihçi ve muharrir Prof. Dr. İlber Ortaylı ‘dan acı haber geldi. 78 yaşındaki Ortaylı dün hayatını kaybetti.

İlber Ortaylı, İstanbul’dan son seyahatine uğurlanacak.

Ailesinin toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamaya nazaran, usta tarihçi için 16 Mart saat 11.00’de Galatasaray Üniversitesi’nde anma merasimi düzenlenecek.

Ardından usta tarihçinin cenaze namazı, ikindi namazını müteakip kılınacak ve Fatih Mescidi Haziresi’nde defnedilecek.

NTV

The post MHP Genel Başkanı Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye iletisi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri