- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 200 gram tereyağı
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 şekerli vanilin
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Meyveli Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kremamızı hazırlayalım. Bir tencereye tereyağı hariç tüm gereçleri alarak pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Ardından ocağa alıp göz göz kaynayana kadar karıştıralım. Katılaşan ve göz göz olan kremamıza tereyağını ekleyerek düzgünce karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Kremamızın üstünü örterek soğuması için kenara alalım.
- Tart hamurumuzu yapmaya başlayalım. Tereyağımızın soğuk olması gerekiyor. Ben mutfak robotumu kullandım ve tereğıyla unu haznede birleştirerek robottan bir kaç dakika çektim. Kum kıvamına geldiğinde olmuş demektir.
- Daha sonra içine yumurtamızı ve şekerimizi katalım tekrar robottan geçirelim. Hamur kıvamına gelmiş olacak.
- Hamurumuzu 2 yağlı kağıt ortasına alalım ve bir merdaneyle ince bir formda açalım. Bu evrede hamur çok gelirse 2 parçayada ayırabilirsiniz.
- Bir kalıp yardımıyla yuvarlak daireler halinde hamuru kesimlere ayıralım. Tart kalıbımıza yerleştirelim ve elimizle hafif bastırarak kalıbımızın halini almasını sağlayalım. Arta kalan yerlerini keselim. Kalıptaki hamurların tabanlarına delikler açalım.
- 180 derecede 25 dk fırına yollayalım. Hamurun kabarmaması için üzerine nohut üzere bakliyat koyarak da pişirebilirsiniz.
- Fırından çıkan tart hamurlarımızın soğumasını bekleyelim ve kalıplardan çıkararak içlerini krema ile dolduralım.
- İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben çilek, file badem ve fıstık kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋. İnstagram sayfamı takip etmeyi unutmayın🌸
Meyveli Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Meyveli Tartolet first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...