reklam
reklam
reklam
reklam

Meyveli Tartolet

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
meyveli-tartolet-0-XxJPAOUi.jpg

Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

• 200 gram tereyağı
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta

Kreması için;

• 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 şekerli vanilin
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Meyveli Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Önce kremamızı hazırlayalım. Bir tencereye tereyağı hariç tüm gereçleri alarak pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  2. Ardından ocağa alıp göz göz kaynayana kadar karıştıralım. Katılaşan ve göz göz olan kremamıza tereyağını ekleyerek düzgünce karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Kremamızın üstünü örterek soğuması için kenara alalım.
  3. Tart hamurumuzu yapmaya başlayalım. Tereyağımızın soğuk olması gerekiyor. Ben mutfak robotumu kullandım ve tereğıyla unu haznede birleştirerek robottan bir kaç dakika çektim. Kum kıvamına geldiğinde olmuş demektir.
  4. Daha sonra içine yumurtamızı ve şekerimizi katalım tekrar robottan geçirelim. Hamur kıvamına gelmiş olacak.
  5. Hamurumuzu 2 yağlı kağıt ortasına alalım ve bir merdaneyle ince bir formda açalım. Bu evrede hamur çok gelirse 2 parçayada ayırabilirsiniz.
  6. Bir kalıp yardımıyla yuvarlak daireler halinde hamuru kesimlere ayıralım. Tart kalıbımıza yerleştirelim ve elimizle hafif bastırarak kalıbımızın halini almasını sağlayalım. Arta kalan yerlerini keselim. Kalıptaki hamurların tabanlarına delikler açalım.
  7. 180 derecede 25 dk fırına yollayalım. Hamurun kabarmaması için üzerine nohut üzere bakliyat koyarak da pişirebilirsiniz.
  8. Fırından çıkan tart hamurlarımızın soğumasını bekleyelim ve kalıplardan çıkararak içlerini krema ile dolduralım.
  9. İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben çilek, file badem ve fıstık kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋. İnstagram sayfamı takip etmeyi unutmayın🌸

Meyveli Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

meyveli-tartolet-1-2XCOvLAT.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Meyveli Tartolet first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri