- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ellerinize sıhhat fotoğrafınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Meyveli Kurabiye first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 200 gram tereyağı (margarin)
- 2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
- Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi ( isteğe bağlı )
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 portakal kabuğu rendesi( isteğe bağlı )
- 1 limon kabuğu rendesi
- 5 su bardağı un
Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında olan tereyağımızı uygun bir kaba alalım.
- Üzerine 2 yumurta birinin sarısını ayrılacak formda koyalım kabartma tozumuzu ,vanilyamızı ekleyelim.
- Cevizimizi ve başka materyallerimizi ekleyelim portakal ve limon kabuğunu güzelce rendeleyip koyalım.
- Ele yapışmayacak sert bir hamur elde edelim el de istediğiniz üzere yuvarlancak yani ne çok yumuşak ne çok sert olması tercihimdir. Dilerseniz üzüm kurusu ile birlikte kayısı kurusu da katabilirsiniz farklı bir tat verir.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra streç sinema içinde yuvarlayıp eşit kesimler haline gelip keselim.
- Dilerseniz benim üzere yuvarlak olarak da pişirebilirsiniz ya da biraz kalın kesip dikdörtgen formunda de koyabilirsiniz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını kurabiyelerimizin üstüne eşit formda dağıtalım uygun bir çatalla çok bastırmadan hal verelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırına sürelim sürdükten bir 5 dakika sonra 150 dereceye alıp 15 dakika daha pişirelim üstü ve altı tıpkı olacak halde güzelce kızarmasını bekleyelim.
- Yapıp dondurucuya da atabilirsiniz daha sonra pişirmek için ben yapıyorum ve çok hoş oluyor kolaylık yani.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ellerinize sıhhat fotoğrafınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Meyveli Kurabiye first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...