H
hepsigundem
Guest
Evde Çıtır Tavuk Tanımı (Kfc Lezzetinde) İçin Malzemeler
Tavuk için;
- 1 kg tavuk göğsü / tavuk pirzola / tavuk kanat(tamamen isteğe bağlı, dilediğiniz parçayı kullanabilirsiniz)
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kaplama için;
- Mısır gevreği (robottan çekin lakin toz haline getirmeyin)
Evde Çıtır Tavuk Tanımı (Kfc Lezzetinde) Nasıl Yapılır?
- Tavukları iri modüller halinde doğrayın.
- Bir kapta sos için tüm materyalleri güzelce çırpın.
- Doğradığınız tavukları bu sosa ekleyip her tarafı güzelce soslanacak formda karıştırın.
- Vaktiniz varsa üzerini kapatıp 1–2 saat buzdolabında dinlendirin (çok daha lezzetli oluyor).
- Mısır gevreğini robottan geçirip hafif iri kalacak biçimde hazırlayın.
- Soslanan tavukları mısır gevreğine bulayın.
- Tavukları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin, üzerlerine çok az sıvı yağ gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında, altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Tavuklar piştikten sonra, ben daha çıtır olması için fırını en yüksek ayara alıp birkaç dakika daha kızarttım 🔥.
👉 İsterseniz tıpkı tanımı kızartma formülüyle de hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun 🌼.
🌼 Tanımımı denerseniz yorumlarınızı kesinlikle bekliyorum! yorumlarınız, fikirleriniz ve değerlendirmeleriniz benim için çok bedelli 💛 beğendiyseniz görüntümü beğenmeyi ve yeni tanımlardan haberdar olmak için kanalıma abone olmayı unutmayın 🎥✨ desteklerinizle büyüyoruz, âlâ ki varsınız 🤍.
Evde Çıtır Tavuk Tanımı (Kfc Lezzetinde) Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Meskende Çıtır Tavuk Tanımı (Kfc Lezzetinde) (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...