reklam
reklam
reklam
reklam

Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama: Sözlerim gayesini aştı

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
mehmet-akif-ersoydan-yeni-aciklama-sozlerim-gayesini-asti-0-qkHtgyiF.jpg

Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, hâkimlikteki savunmasında lisana getirdiği “Bu çok net bir siyasi operasyondur” kelamlarından geri adım attı. Ersoy, avukatları aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, tabirlerinin gayesini aştığını ve hem hükümete hem de isimli makamlara yönelik yanlış algılara yol açtığını belirtti.

MEHMET AKİF ERSOY’DAN YENİ AÇIKLAMA: SÖZLERİM NİYETİMİ AŞTI

Yaşadığı sürecin hem fizikî hem de ruhsal açıdan son derece yıpratıcı olduğunu belirten Ersoy, avukatının kendisiyle paylaştığı toplumsal medya yorumları ortasında, gazeteci Şamil Tayyar’ın tenkitlerini gördüğünü ve bu vesileyle tabirini yine gözden geçirdiğini söz etti.

Ersoy, “Şamil Ağabey’in tenkidine mevzu olan ‘siyasi operasyondur’ biçimindeki sözlerimin gayemi aştığını, hem hükümete hem de isimli makamlara yönelik yanlış algılara kapı araladığını gördüm. Bu nedenle bu sözün oluşan algı bakımından bahtsız olduğunu ve niyetimi yansıtmadığını bilhassa belirtmek isterim” dedi.

mehmet-akif-ersoydan-yeni-aciklama-sozlerim-gayesini-asti-1-A8FqlYL1.jpg

‘HEDEFİM İSİMLİ MAKAMLAR DEĞİL’

Açıklamasında, “siyasi operasyon” sözüyle isimli makamları yahut hükümeti amaç almadığını vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:

“TMSF idaresindeki medya kümesi yöneticiliğinden alınmam için zati siyasi iradenin bir operasyon yapmasına gerek yoktur. Bu tarafta gösterilecek bir irade beyanı kafidir. Öte yandan isimli makamlar, kendilerine iletilen ihbarları ve şikayetleri değerlendirmekle yükümlüdür ve bu durum görevlerinin gereğidir. Ben bir operasyona maruz kaldığımı söylerken, kastettiğim konu, isimli makamlara ihbarda bulunan yahut kimliklerini gizleyerek şikayetçi olan birtakım şahısların, şahsıma yönelik temelsiz, haksız ve organize nitelikli bir operasyon yürütmek suretiyle isimli makamları da yanlış yönlendirmeye çalışmış olmalarıdır.”

MESLEKİ REKABET VE HASIMLIK VURGUSU

Söz konusu sözle süreçleri manipüle etmeye çalışan kişi ve etrafları amaç aldığını belirten Ersoy, mesleksel rekabetin acımasızlığına dikkat çekti.

Ersoy, “Hırsları aklının birkaç fersah ötesinde bulunan, hasmım olduktan sonra ‘Akif’i patlatacağım’ diyerek sağda solda gezen yahut muhakkak talep ve beklentileri karşılanmadığı için hasımlık güden kimseler olduğunu ben de işittim. Bu tıp telaffuzlar ve ferdî hasımlıklar, hakkımdaki sürecin manipülatif biçimde yönlendirilmeye çalışıldığına dair kanaatimi güçlendirmiştir” sözlerini kullandı.

Hakkındaki suçlamaların “madde ve cinsellik üzerinden menfaat temini üzere son derece onur kırıcı ve kişiliğine ağır hücum niteliği taşıyan ölçüsüz suçlamalar” olduğunu belirten Ersoy, yaşadığı şok, yorgunluk ve ağır gerilim nedeniyle yanlış anlaşılmaya müsait sözler kullanmış olabileceğini lisana getirdi.

Ersoy, açıklamasını, “Amacım, sürecin gerçek tabanda anlaşılmasını sağlamak ve hiçbir makama yönelik haksız bir imada bulunmadığımı bir kere daha tabir etmektir. Kamuoyunun sağduyusuna güveniyor, sürecin adil ve şeffaf biçimde sonuçlanacağına yürekten inanıyorum” kelamlarıyla tamamladı.

Ersoy, “uyuşturucu husus kullanımını kolaylaştırmak” ve “suç işlemek emeliyle örgüt kurma” suçlamalarından tutuklanmıştı.

KAYNAK: HABER7

Kaynak : Haber7

The post Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama: Sözlerim gayesini aştı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri