H
hepsigundem
Guest
Sabah gazetesinde dün Atakan Irmak imzasıyla yayımlanan haberde, “uyuşturucu unsur kullanılmasına yer ve imkan sağlamak, etrafındaki bayanları cinsel münasebete sokarak sektörel ve maddi manada menfaat sağlanması ve örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamalarıyla tutuklanan eski Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy hakkında bir bayanın sözünü servis edilmişti.
Haberde, bayanın, “Ersoy beni Ankara’dan gelen arkadaşı Furkan T. ile tanıştırdı. Bir gün, ‘Furkan T. ile bir arada Ayfer B.’yi de alarak bir yere gidecektik’ dedi. Fakat yer yerine, Akif’in kiraladığı konuta gittik. Orada Furkan T. ve Ayfer’le birlikte uzun müddet kaldık.” sözleri yer almıştı.
Gazeteci Barış Terkoğlu da haberde yer alan “Furkan T.”nin “Cumhurbaşkanlığı’nda kıymetli bir koltuğa sahip olduğunu” tabir etmiş, şahsın istifa edeceğini söylemişti.
Bugün bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında, adli bir süreçle ilgili yer alan haberde adımın geçtiğini öğrenmiş bulunuyorum. İçeriği ve bağlamı itibarıyla rahatsız edici olan söz konusu haberde, hakkımda herhangi bir suçlama bulunmamasına rağmen ismimin…
— Furkan Torlak (@furkantorlak) December 13, 2025
Söz konusu kişinin Furkan Torlak olduğu ortaya çıktı. Torlak, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Ersoy’u çocukluğundan beri tanıdığını, hukuka alışılmamış bir harekette bulunmadığını fakat kurumunun prestijini düşünerek istifa ettiğini açıkladı.
Torlak’ın toplumsal medya paylaşımı şu formda:
“Bugün kimi basın-yayın organlarında ve toplumsal medya mecralarında, isimli bir süreçle ilgili yer alan haberde adımın geçtiğini öğrenmiş bulunuyorum. İçeriği ve bağlamı prestijiyle rahatsız edici olan kelam konusu haberde, hakkımda rastgele bir suçlama bulunmamasına karşın ismimin anılması, şahsım ismine keder verici bir durumdur.
Haberde ismi geçen gazeteci Mehmet Akif Ersoy, birçok kişinin malumu olduğu üzere çocukluğumdan itibaren tanıdığım bir arkadaşımdır. Şahsıma yönelik rastgele bir isnat kelam konusu olmamasına karşın, ferdî olarak hukuka muhalif bir aksiyon içerisinde bulunmadığımı bilhassa vurgulamak istiyorum.
Bununla birlikte çalıştığım kurumun bu türlü bir haber bağlamında anılması, muhakkak isteyeceğim en son şeydir. Devletin ve kurumlarının prestiji, şahısların prestijinden üstündür. Bu nedenle misyon yaptığım kurumun yıpranmaması ismine yürütmekte olduğum vazifeden istifa etme kararı almış bulunuyorum.
Kamuoyuna hürmet ile duyurulur.”
İKİ İSİM DAHA VAZİFEDEN ALINDI
Öte yandan TMSF’nin, Habertürk spikeri Ela Rumeysa Cebeci ve görsel yönetmeni Abdullah Çebi’yi işten çıkardığı belirtildi.
Kaynak : Haber7
The post Mehmet Akif Ersoy argümanında ismi geçti! İrtibat Başkanlığı’ndaki misyonundan istifa etti first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...