reklam
reklam
reklam
reklam

MEB ÖĞRETMEN İL İÇİ TAYİN 2026 BAŞVURU EKRANI MEBBİS | Öğretmen il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları başladı mı, ne zaman?

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
meb-ogretmen-il-ici-tayin-2026-basvuru-ekrani-mebbis-ogretmen-il-ici-istege-CV4INaOe.jpg

MEB il içi yer değiştirme başvuru kılavuzu yayımlandı. Hizmet puanlarının eşitliği halinde sırasıyla; hizmet süresi fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecektir. Eşitlik bozulmazsa bilgisayar kurası yöntemi uygulanacaktır. Tercih ettikleri eğitim kurumlarına ataması yapılamayan öğretmenlerden başvuru esnasında sıraya girme talebinde bulunanlar, ilk iki tercihlerinde yer alan eğitim kurumları için alanları bazında
hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya alınacaktır. Peki, Öğretmen il içi isteğe bağlı il içi tayin 2026 tarihleri ve tüm detaylar…

meb-ogretmen-il-ici-tayin-2026-basvuru-ekrani-mebbis-ogretmen-il-ici-istege-KMSZDAK7.jpg

İl İçi Tayin 2026 Başvuruları Ne Zaman?

MEB tarafından paylaşılan güncel takvime göre başvurular şu tarihler arasında gerçekleştirilecektir:

Başvuru Başlangıcı: 4 Mayıs 2026 Pazartesi

Başvuru Bitişi: 6 Mayıs 2026 Çarşamba

meb-ogretmen-il-ici-tayin-2026-basvuru-ekrani-mebbis-ogretmen-il-ici-istege-7PBTV4BA.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Öğretmenler, başvurularını MEBBİS (mebbis.meb.gov.tr) adresindeki başvuru ekranı üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. Yapılan başvuruların sırasıyla; okul müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri tarafından onaylanması zorunludur.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

meb-ogretmen-il-ici-tayin-2026-basvuru-ekrani-mebbis-ogretmen-il-ici-istege-QrpVlxn7.jpg

Başvuru Şartları ve Tercih Hakkı

İl içi yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenlerin sağlaması gereken temel kriterler şunlardır:

3 Yıl Şartı: 30 Eylül 2026 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak.

Sözleşmeliden Kadroya Geçenler: Kadrolu ve sözleşmeli dahil olmak üzere toplam dört yıllık çalışma süresi aranmaktadır.

Tercih Sayısı: Öğretmenler, il içindeki münhal (boş) kadrolar arasından en fazla 40 eğitim kurumu tercih edebilecektir.

Hizmet Puanı: Atamalarda hizmet puanı üstünlüğü ve tercih sıralaması esas alınacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

meb-ogretmen-il-ici-tayin-2026-basvuru-ekrani-mebbis-ogretmen-il-ici-istege-aj3tg2Sc.jpg

2026 İl İçi Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

MEB takviminde atama ve sonrasındaki sürece dair tarihler şu şekilde netleşmiştir:

Atama Sonuçları ve Sıra Kayıtları: 11 Mayıs 2026.

Sıra Sistemi: Ataması yapılamayan öğretmenler, talep etmeleri halinde ilk iki tercihleri için sıra sistemine dahil edilecektir.

İlişik Kesme ve Tebligat: 26 Haziran 2026.

Hürriyet

The post MEB ÖĞRETMEN İL İÇİ TAYİN 2026 BAŞVURU EKRANI MEBBİS | Öğretmen il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları başladı mı, ne zaman? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri