reklam
reklam
reklam
reklam

Mantarlı Tavuk Sote

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kg tavuk incik
  • Yarım kilo mantar
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Kaynar su
  • Tuz

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Önce inciklerimizi küp küp doğrayıp evvelden ısıtılmış teflon tencerede yüksek ısıda mühürlüyoruz.
  2. İnciğin kendi yağı olduğu için yemeğe öteki hiç yağ eklemiyoruz.
  3. Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra hafif rengi değişmeye başlayınca ay formunda doğradığımız soğanları tencereye ekleyip onlar da yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  4. Soğanlar yumuşayınca evvel ikiye böldüğümüz mantarları, onlar da yumuşayınca kare kare doğradığımız biberleri tencereye ekliyoruz ve hepsini yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  5. Tüm sebzeler kavrularak yumuşayınca üstünü geçene kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Yemek birinci suyunu çekince ikinciye su eklerken salçayı, tuzu, karabiberi, köriyi ve toz kırmızı biberi ekliyoruz.
  7. Üstünede 4 diş sarımsak rendeleyip bu sefer kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  8. 45-50 dk kadar kısık ateşte pişip suyunu biraz çekince yemeğin altını kapatabiliriz.
  9. Ben çalışan bir anne olduğum için yemeği sıcağı sıcağına kavanozlayıp sıfır kapak kapatıyorum.
  10. Kavanozlar soğuyunca buzdolabında 1 aya kadar mis üzere saklıyorum, işten gelir gelmez ısıtıp yeni pişmiş lezzetiyle tüketiyoruz. Deneyenlere afiyet olsun. 🌸.

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

mantarli-tavuk-sote-0-b96jGTTN.jpg

mantarli-tavuk-sote-1-kI5BU6cf.jpg

mantarli-tavuk-sote-2-zQQJfQxh.jpg

mantarli-tavuk-sote-3-nEDGtb2I.jpg

mantarli-tavuk-sote-4-dr9bCalM.jpg

mantarli-tavuk-sote-5-4n1tBUlk.jpg

mantarli-tavuk-sote-6-ceTW3Giy.jpg

mantarli-tavuk-sote-7-kf1nalJD.jpg

mantarli-tavuk-sote-8-186aqfl4.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Mantarlı Tavuk Sote first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri