reklam
reklam
reklam
reklam

Mağdurlar tecavüz ile suçluyor. Norveç Prensesi’nin oğlu çizim yapıyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
magdurlar-tecavuz-ile-sucluyor-norvec-prensesinin-oglu-cizim-yapiyor-0-jShmLJUm.jpg

Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit’in oğlu ve Veliaht Prens Haakon’ın üvey oğlu Marius Borg Hoiby’nin tecavüzle yargılandığı davada üçüncü mağdur söz verdi.

Mahkemeye çıkan bayan, Hoiby’nin kendisiyle isteği dışında cinsel ilgiye girdiğini öne sürdü. Hoiby, uyurken ya da şuuru kapalı halde oldukları sav edilen dört bayana tecavüz de dahil olmak üzere toplam 38 suçlamayla yargılanıyor. Hatalı bulunması halinde 16 yıla kadar mahpus cezasıyla karşı karşıya.

Davada bayanların cinsel münasebete itiraz edebilecek durumda olup olmadıkları temel tartışma başlığını oluşturuyor. Hoiby ise tecavüz suçlamalarını ve öbür ağır ithamları reddediyor.

“ÇOK SARHOŞTUM, GÖZLERİMİ AÇIK TUTAMIYORDUM”

Cuma günü söz veren üçüncü mağdur, 24 Mart 2024’ün erken saatlerini gözyaşları içinde anlattı. Bir partinin akabinde Hoiby’yi Oslo’daki meskenine davet ettiğini belirten bayan, başlangıçta isteğe dayalı cinsel bağlantı yaşandığını söyledi.

Ancak savcılığa nazaran Hoiby, daha sonra genç bayanın itiraz edemeyecek durumda olduğu sırada tacizde bulunmak ve bunu bilgisi dışında kayda almakla suçlanıyor. Bu kayıt farklı bir suçlama konusu.

Mahkemede konuşan bayan, “Uyumak istiyordum. Çok yorgundum, inanılmaz derecede bitkindim ve çok sarhoştum. Gözlerimi açık tutmak zordu.” dedi. Uykusuzluk sorunu yaşadığını belirten bayan, o gece uyku ilacı aldığını da tabir etti.

MAHKEMEYE GÖRÜNTÜ KAYITLARI SUNULDU

Duruşmada, Hoiby’nin konutunda ele geçirilen beş görüntü kaydı mahkemeye sunuldu. Savcılığa nazaran birinci görüntü taraflar ortasındaki isteğe dayalı alakayı gösterirken, öteki dört görüntünün sanığın tecavüzle suçlandığı anlara ilişkin olduğu öne sürülüyor.

Mağdur, “Beni kayda aldığını görseydim onu durdururdum. Buna asla müsaade vermezdim.” dedi.

Duruşma sırasında not defterine çizimler yaptığı belirtilen Hoiby’nin, günün ilerleyen saatlerinde kendi savunmasını sunması bekleniyor.

SORUŞTURMA ÖTEKİ SUÇLAMALARI DA ORTAYA ÇIKARDI

Hoiby, 4 Ağustos 2024’te kız arkadaşına bir gece evvel saldırdığı kuşkusuyla gözaltına alınmıştı. Bu olay, Norveç monarşisinin tarihindeki en önemli skandallardan birini tetikledi.

Soruşturma kapsamında telefon ve bilgisayarında bulunan imgelerin incelenmesi sonucu, itiraz edemeyecek durumda oldukları argüman edilen dört bayana yönelik tecavüz suçlamaları gündeme geldi.

Savcılığa nazaran şu ana kadar söz veren üç mağdur, hareketlerin kabahat teşkil edebileceğini polisin kendilerine manzaraları göstermesinin akabinde öğrendi.

Hoiby ise dava mühletince, “Uyuyan bayanlarla cinsel ilgiye girme alışkanlığım yok.” tabirlerini kullandı.

NTV

The post Mağdurlar tecavüz ile suçluyor. Norveç Prensesi’nin oğlu çizim yapıyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri