- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Külahta Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Külahta Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 🤗.
Külahta Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Külahta Tavuk first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 6 adet lavaş
- 200-300 gram tavuk göğsü
- 1 paket ton balığı
- Mısır
- Turşu
- Tırtıklı patates cipsi
- İsteğe bağlı mantar
- Süzme yoğurt
- Sade yada sarımsaklı mayonez
- Tuz
- Tereyağı
Külahta Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumuzu haşlayalım soğuyunca tiftelim.
- Tifttiğimiz tavukların üstüne yağını süzdüğümüz ton balığını, küçük küçük doğradığımız turşularımızı, mısırımızı, koyacaksanız mantarlarımızı ve ufaladığımız cipslerimizi koyalım.
- Üstüne süzme yoğurdumuzu mayonezimizi(ben sarımsaklı mayonez kullandım) ve biz sevdiğimiz için biraz sarımsak tozu koyduk kaide değil isteğe bağlı tuzumuzu ekleyelim ve gereçlerimizin hepsi birbirine uygunca karışacak halde karıştıralım.
- Lavaşlarımızı tam ortadan ikiye olacak biçimde keselim. 6 adet lavaştan 12 adet külah çıkıyor.
- Kestiğimiz yarım lavaşı külah biçiminde getirelim ve açılmaması için kenarından kürdan geçirip sabitleyelim.
- Tereyağımızı eritelim ve yaptığımız külahların dışının tamamını tereyağı ile yağlayalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda dışları kızarana kadar denetimli pişirelim yada alt üst turbo fanlı ayarda da yapabilirsiniz o biçimde daha kısa müddette kızarıyor lakin daima denetim etmelisiniz yoksa çabuk yanabilir.
- Külahlarınız kızardıktan sonra fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin.
- Kürdanları çıkardıktan sonra yapmış olduğumuz iç harcı külahların içine doldurun.
- Süslemek isterseniz külahları kıyılmış dereotuna banabilirsiniz ben meskende kalmadığı için yapamadım.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 🤗.
Külahta Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Külahta Tavuk first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...