reklam
reklam
reklam
reklam

Külahta Tavuk

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Külahta Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

• 6 adet lavaş
  • 200-300 gram tavuk göğsü
  • 1 paket ton balığı
  • Mısır
  • Turşu
  • Tırtıklı patates cipsi
  • İsteğe bağlı mantar
  • Süzme yoğurt
  • Sade yada sarımsaklı mayonez
  • Tuz
  • Tereyağı

Külahta Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Tavuğumuzu haşlayalım soğuyunca tiftelim.
  2. Tifttiğimiz tavukların üstüne yağını süzdüğümüz ton balığını, küçük küçük doğradığımız turşularımızı, mısırımızı, koyacaksanız mantarlarımızı ve ufaladığımız cipslerimizi koyalım.
  3. Üstüne süzme yoğurdumuzu mayonezimizi(ben sarımsaklı mayonez kullandım) ve biz sevdiğimiz için biraz sarımsak tozu koyduk kaide değil isteğe bağlı tuzumuzu ekleyelim ve gereçlerimizin hepsi birbirine uygunca karışacak halde karıştıralım.
  4. Lavaşlarımızı tam ortadan ikiye olacak biçimde keselim. 6 adet lavaştan 12 adet külah çıkıyor.
  5. Kestiğimiz yarım lavaşı külah biçiminde getirelim ve açılmaması için kenarından kürdan geçirip sabitleyelim.
  6. Tereyağımızı eritelim ve yaptığımız külahların dışının tamamını tereyağı ile yağlayalım.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda dışları kızarana kadar denetimli pişirelim yada alt üst turbo fanlı ayarda da yapabilirsiniz o biçimde daha kısa müddette kızarıyor lakin daima denetim etmelisiniz yoksa çabuk yanabilir.
  8. Külahlarınız kızardıktan sonra fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin.
  9. Kürdanları çıkardıktan sonra yapmış olduğumuz iç harcı külahların içine doldurun.
  10. Süslemek isterseniz külahları kıyılmış dereotuna banabilirsiniz ben meskende kalmadığı için yapamadım.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 🤗.

Külahta Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kulahta-tavuk-0-2V52f4fh.jpg

kulahta-tavuk-1-bbhxQ9s8.jpg

kulahta-tavuk-2-aIWxMC5A.jpg

kulahta-tavuk-3-ifuwUydN.jpg

kulahta-tavuk-4-KFN7KTLl.jpg

kulahta-tavuk-5-kganxB6c.jpg

kulahta-tavuk-6-EJQBD7NB.jpg

kulahta-tavuk-7-nhTcQyl7.jpg

kulahta-tavuk-8-xCqn3mUj.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Külahta Tavuk first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri