- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Evde Kolay Kedidili Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker (70 g)
- Çeyrek çay bardağın kadar şeker (30 g)
- 1 su bardağı un (110 g)
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Evde Kolay Kedidili Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında ki yumurtalarımızın sarısı ve beyazını ayırıyoruz.
- Öncelikle beyazına 70 gram lık şekerimizi ekleyelim ve çırpıcımızdan düşmeyen bembeyaz köpük üzere kıvama gelene kadar çırpalım, ben elimde çırptım.
- Beyazlarımızı hallettikten sonra sıra yumurta sarılarımızıda 30 gram lık şekerimizide buraya kullanıyoruz, yumurta sarılarımızıda şekeri eriyip rengi açılıp homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Ardından çırptığımız yumurta sarılarına çırptığımız yumurta beyazından azar azar ekliyoruz, altından üstüne yanlışsız yumurta beyazlarını söndürmeden yavaş yavaş karıştıralım.
- Karışımımıza 1 su bardağı unumuzu eleyerek ekleyelim topaklanma olmasın. Unu ekledikten sonra biraz topaklanıyor üzere oluyor lakin merak etmeyin dikkatlice yavaşça karıştırırsanız o topaklanma kaybolacaktır.
- Ardından karışımımızı sıkma torbasına alalım. Ben sıkma torbasına düz uç taktım, sıkma torbanız yoksa kalın bir dikdörtgen poşetin köşesini çok olmayacak formda kesebilirsiniz. Tepsimize serdiğimiz yağlı kağıdın üstüne çok büyük olmayacak biçimde uzununa sıkalım.
- Sıktığımız kedidillerini evvel altını sonra üstünü pişirecek formda fırınımızı ayarlayalım. Ben davul fırın kullandığım için derece olarak tam bir tanım veremeyecem. Esasen hamurumuz çabucak pişecek bir hamur olduğu için pişirmekten zorlanacağınızı düşünmüyorum lakin kabarması için ben evvel altını sonra üstünü pembeleşene kadar pişiriyorum.
- Altını ve üstünü pembeleşene kadar pişirdiğimiz kedidillerimizi istediğiniz tanımda kullana bilirsiniz. Şimdiden afiyet olsunn 💜🤍
Evde Kolay Kedidili Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Konutta Kolay Kedidili Üretimi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...