reklam
reklam
reklam
reklam

Kişi başına tüketim 39 kilo

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Süt ve süt eserleri hem temel bir besin hem kıymetli bir ihracat kalemi olarak Türkiye iktisadında değerli bir yer tutuyor.

Bu kapsamda 1 Haziran Dünya Süt Günü öncesi açıklama yapan isimlerden Pınar Süt Yönetim Kurulu Lideri İdil Yiğitbaşı, iç tüketimdeki yetersizliğe dikkat çekti. Türkiye’de kişi başına yıllık süt tüketiminin yaklaşık 39 kilogram olduğunu, bu oranın AB ülkeleri ile ABD’de ise 120 kilograma ulaştığını vurgulayan Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Oysa süt ve süt eserleri, ömrün her evresinde tüketilmesi önerilen çok kıymetli bir besin. Bilgilere nazaran her bireyin 70 yaşına kadar sağlıklı bir ömür sürebilmek için günde 2-3 bardak süt tüketmesi öneriliyor. Biz de farklı damak tatlarına yönelik eserleri piyasaya sunuyor, yurtdışı pazarlara açılarak süt çiftçisinin emeğini çabucak her coğrafyada her yaştan beşerle buluşturmak için çalışıyoruz.”

POTANSİYEL YÜKSEK

AA’ya konuşan Türkiye Süt, Et, Besin Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) Yönetim Kurulu Lideri Fatma Can Sıhhat ise ihracat haritasına bakıldığında en büyük pazarın Ortadoğu ve Asya ülkeleri olduğunu belirtti. Sıhhat, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“İhracatta öne çıkan öteki kıymetli pazarlarımız ise Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika ülkeleri. Süt ve süt eserleri dış ticaretinde net ihracatçı ülkeyiz. Türkiye olarak 2025’te 213 bin 76 ton süt ve süt eserleri ihracatı gerçekleştirdik ve karşılığında 480.6 milyon dolar gelir elde ettik. Öbür taraftan 89 milyon dolar karşılığında 17.4 bin tonluk ithalat yapıldı. Bu dalında Türkiye’nin çok daha fazla ihracat potansiyeli var.”

Cumhuriyet

The post Kişi başına tüketim 39 kilo first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri