reklam
reklam
reklam
reklam

Kılıçdaroğlu’nun en yakını canlı yayında açıkladı: CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Mahkemenin ‘mutlak butlan’ kararıyla CHP Genel Başkanlığı misyonuna geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu, 2,5 yıl sonra yine CHP Genel Merkezi’ne geldi. Kılıçdaroğlu, burada kendisini bekleyen partililere hitap etti. Özgür Özel ise Kılıçdaroğlu ile eş vakitli olarak Güvenpark’taki Ankara Vilayet Başkanlığı önünde toplanan partililere seslendi ve daha sonra da Anıtkabir’e yürüdü.

CHP’deki liderlik krizi ve iki bayramlaşma programının akabinde Kılıçdaroğlu’nun en yakın kurmaylarından eski CHP Genel Lider Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, parti gündemine ait dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

“FETÖ CASUSU DERKEN KİMLERİ KASTETTİĞİNİ BİLMİYORUM”

tv100 yayınında konuşan Kuşoğlu, CHP’deki mevcut tablonun bu türlü bir devirde yaşanmaması gerektiğini söz ederek, “Böyle bir günde bunun olmaması gerekir. CHP’deki bu ayrışma ideolojik, fikir bazlı yahut seçmen tabanı açısından bir ayrışma değildir. Biz duygusal açıdan bölündük. Bunun giderilmesi lazım” diye konuştu.

kilicdaroglunun-en-yakini-canli-yayinda-acikladi-chpnin-cumhurbaskani-adayi-kim-olacak-0-RFuO49LH.jpg

İstinaf kararıyla tedbiren CHP Genel Başkanı olarak görevlendirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Genel Merkez’deki konuşmasında “FETÖ ajanı” tabirlerine ait Kuşoğlu, konuşmanın sert olduğunu belirtti. Kuşoğlu, “Bugünkü konuşması Kılıçdaroğlu’nun da söylediği üzere çok sertti. Konuşmasında ‘FETÖ ajanı’ diyerek kimleri kastettiğini bilmiyorum” tabirini kullandı.

“MANSUR YAVAŞ DA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR”

Mansur Yavaş ile Kemal Kılıçdaroğlu ortasında bir sorun olup olmadığına ait soruyu yanıtlayan Kuşoğlu, ortalarında rastgele bir sorun olmadığını bildiğini söyledi.

kilicdaroglunun-en-yakini-canli-yayinda-acikladi-chpnin-cumhurbaskani-adayi-kim-olacak-1-SA8WSJAC.jpg

Kuşoğlu, “Siyaset böyledir. Parti birleştiğinde, ayrışma giderildiğinde Mansur Bey’in karşı tarafta olmasının bir sorun olacağını sanmıyorum. Ortalarında rastgele bir sorun olmadığını da biliyorum. Fakat son zamanlardaki mutlak butlan davasının parti içerisinde yarattığı tansiyon siyasete de yansımış vaziyette” dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da kıymetlendirme yapan Kuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en tezli kişiyi aday göstereceğiz alışılmış ki. Bu kişi koşullar uygun olursa Mansur Bey de olabilir” tabirlerini kullandı.

kilicdaroglunun-en-yakini-canli-yayinda-acikladi-chpnin-cumhurbaskani-adayi-kim-olacak-2-7Tfldf7Y.jpg

“KEMAL BEY VAZİFEDEN KAÇMAZ LAKİN TEKRAR ADAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar aday olup olmayacağına ait de Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun vazifeden kaçmayacağını lakin tekrar aday olacağını düşünmediğini söyledi. Kuşoğlu, “Bugünkü konuşmasında 78 yaşındayım dedi ve partimle ilgili vazifelerimi yerine getirmek için buradayım dedi. Kurallar gerektirirse bu türlü bir durum kelam konusu olabilir tahminen ancak biz CHP olarak en uygun adayı belirleyip aday gösteririz. Kemal Bey vazifeden kaçmaz fakat tekrar aday olacağını düşünmüyorum” dedi.

kilicdaroglunun-en-yakini-canli-yayinda-acikladi-chpnin-cumhurbaskani-adayi-kim-olacak-3-S8SrK8bn.jpg

“CHP’DE KASAYI DAHA TESLİM ALMADIK”

Partinin mali işleyişiyle ilgili Kuşoğlu, “CHP’de kasayı teslim almadık. Ödemeleri yapabilmemiz için noterden imza sirküleri alınmalı. Bunun için de MYK’nın belirlenmesi, takımların oluşması lazım. O da bayramdan sonra. Bugün genel merkezdeki bayramlaşmaya da hiçbir partiliyi davet edemedik. Sağ olsunlar büsbütün kendi imkânlarıyla geldiler” dedi.

Kaynak : Haber7

The post Kılıçdaroğlu’nun en yakını canlı yayında açıkladı: CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri