reklam
reklam
reklam
reklam

Kestaneli Pilav

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
kestaneli-pilav-0-fEll8RDV.jpg

Kestaneli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

• Tüm tavuk
  • 2-3 havuç
  • Kestane
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 2 defne yaprağı
  • 1,5su bardağı pirinç
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yetecek kadar tuz

Kestaneli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Tavuk derisini büyük kesimler halinde tavuktan çıkar. Havuçları rendele; tuz ve zeytinyağ ile kavur.
  2. Derisinden ayrılmış tüm tavuğu defne yaprağı ve havuç başları ile haşla. Çiğ bademleri sıcak suda beklet ve kabuklarından ayır. Çizilmiş kestaneleri sıcak suda ocağa al, biraz pişir, suyunu süzüp ocakta kurut, akabinde soğut ve soy.
  3. Havucu pişirdiğin tencereye tavuk derilerinin dışı tencereye değecek formda ser. Üzerine didilmiş tavuk gelecek.
  4. Pirinç için: pirinçi kavur, yenibahar ekle. Akabinde yarım ölçü tavuk suyu ekle. (ben 1/2 oranında yapıyorum, bu sebeple 1,5 su bardağı su ekledim) pilav yarım ölçü olan suyunu çekince birleştirmeye hazırız.
  5. Tavuk derisi üzerine tavukları dit. Kestaneleri ve bademleri ekle. Havucu ser. Pirinci yay. Kalan yarım ölçü tavuk suyunu (1,5 su bardağı) ek etmeden evvel tavuk derisinin yanık kokusu çıkana kadar orta yüksek ateşte pişir.
  6. Koku çıkınca deri çıtır demektir, ondan sonra kalan yarım ölçü tavuk suyunu (1,5 su bardağı) ekle ve pilavı pişir. Piştikten sonra dinlendir ve aykırı çevir. Tencereye yapışmaması için teflon tencere kullanılmasını öneriyorum. Afiyet olsun.

Kestaneli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kestaneli-pilav-1-cRDR9i5W.jpg

kestaneli-pilav-2-BvyqX6tn.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Kestaneli Pilav first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri