- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 2 su bardağı (su)
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Un (ben kepekli un ve olağan market unu kullandım unu denetimli halde kullanın)
Kıymalı harç için;
- 500 gram kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 4 adet büyük yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1-2 su bardağı kaynar su
- Yarım demet maydanoz
- Pulbiber
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bismillah deyip başlayalım. Yoğurma kabımızın içini öncelikle ılık su şeker mayayı döküp karıştırıp etkinleşmesi için yarım saat bekletiyoruz.
- Derin bir tavaya kıymamızı alıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ek ediyoruz zeytin yağını ek edip, kavuruyoruz.
- Kavrulan karışımın üzerine doğranmış biberleri ek ediyoruz (ben yazın domates biber temizleyip doğrayıp dondurucuya atmıştım onu kullandım sizlerede tavsiye ediyorum kışın sebzelerin tadı olmuyor ve fiyatları epey yüksek) bir su bardağı kadar domates püresi kullandım salçalarıda ek edip kavuruyoruz.
- Domatesleri baharatları ek edip sıcak su döküp salçayı eriyoruz. Yağ orantısı salça kıvamı sizlere kalmış çoğaltıp arttıra bilirsiniz. Etkinleşen mayaya tuz yağ un ek edip hemojen kıvama gelene kadar doğuruyoruz.
- Kıvamı olan hamuru tavanızın boyutunu ölçü alarak bezelere bölüp yuvarlıyoruz. Kurumamaları ıcın pak bezle örtüyoruz. Hafif un serpip bezeleri tavanın büyüklüğünde açıyoruz bezeleri artlı önlü denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Pişen bezeleri bir yerde biriktirelim. Bütün bezeler bu biçimde pişirelim. Bir tabak yada borcam ben yuvarlak borcam kullandım.
- Bir lavaş yufkayı ikiye katlayıp uç kısımlarını kıymalı sona bandırıp borcama seriyoruz. Orantılı bir biçimde kıymalı sostan yufkanın üzerine döküyoruz eşit formda gelmesine itina gösterelim.
- Tüm yufkalar bu süreç üzerine devam edelim bittikten sonra bıçak yardımı ile tüm yufkaları dört eşin kesime bölelim. Orta kısmına isteğe bağlı yoğurt dökelim (ben dökmedim farklı kaselere doldurdum)
- Üzerine maydanoz serpiştirin servise hazır. Şifa olsun yapacaklara kolay gelsin.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Kayseri Yağlaması first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...