- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Türkiye’de ağır kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yeni hafta öncesinde kar tatili haberleri gelmeye başladı. Meteoroloji’den gelen hava raporuna nazaran yarın birçok vilayette kar yağışı meydana gelecek. Tüm ülke genelinde yaşanması beklenen kuvvetli kar yağışı sonrası gözler okulların tatil edilip edilmeyeceğine çevrildi. İstanbul’da okullar tatil edildi mi? İşte 12 Ocak 2026 Pazartesi günü kar tatili olan vilayetler.
BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM tarafından paylaşılan 12 Ocak tarihli hava durumu raporuna nazaran, ülke genelinde ağır kar yağışı yaşanacak.
Yılbaşı haftası ülke genelinde yaşanan ağır kar yağışlarının akabinde yeni haftada da kar yağışı bekleniyor. Birtakım vilayet valiliklerinden yapılan açıklamaya nazaran okullar tatil edilmeye başladı.
İSTANBUL’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
İstanbul’da eğitime 1 gün orta verildi.
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl genelinde 12.01.2026 Pazartesi günü meteorolojik datalara nazaran beklenen olumsuz hava kuralları nedeniyle;
Resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt şoför kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki destek kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine 12 Ocak 2026 Pazartesi günü bir (1) gün müddetle orta verilmiştir.
Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Gazi, Malûl Gazi, Engelli, gebe ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan bayan işçi de idari müsaadeli sayılacaktır. Lakin “8 yaşından küçük çocuğu bulunan bayan personel” kümesi; sıhhat, emniyet ve karla gayret alanında çalışma yürüten ünitelerimizdeki bayan çalışanı kapsamamaktadır. 8 yaşın altında engelli çocuğu bulunan hangi meslek kümesinde olursa olsun çalışan anneler de belirlenen tarihte idari müsaadeli sayılacaktır.” denildi.
İşte bugün kar tatili olan vilayetler;
ANKARA
Ankara’da kırsal mahallelerden yapılan taşımalı eğitime 1 gün orta verilirken, bunun dışında eğitim-öğretim devam edecek.
Valilikten yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda kırsal mahallelerimizden yapılan taşımalı eğitime bir gün orta verilmesine Valiliğimizce karar verilmiş olup; bunun dışında, İlimiz genelinde eğitim-öğretim faaliyetine devam edilecektir.” sözleri kullanıldı.
KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş’ta kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın orta verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji datalarına nazaran kent genelinde tesirli olması beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi üzere risklerin oluşabileceği belirtildi.
Açıklamada, “Bu kapsamda, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması maksadıyla, ilimiz genelinde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 12 Ocak Pazartesi günü 1 gün mühletle orta verilmesine karar verilmiştir.” tabirlerine yer verildi.
Kamuda vazife yapan engelli, kronik hastalığı bulunan ve gebe işçi ile okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelerin de tıpkı tarihte idari müsaadeli sayılacağı bildirilen açıklamada, vatandaşlar buzlanma, don ve tipi risklerine karşı dikkatli ve önlemli olmaları konusunda uyarıldı.
TUNCELİ’DE EĞİTİME 2 GÜN ARA
Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere nazaran kar yağışının tesirini ağır formda göstereceği ve buzlanma tehlikesi nedeniyle 12 Ocak Pazartesi ve 13 Ocak Salı günü, ilimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları (üniversite senatosu kararı ile üniversite öğrencileri dahil) eğitim-öğretime 2 gün mühletle orta verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan gebe ve engelli çalışanlar, kronik rahatsızlığı bulunan, anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan bayan işçilerimiz, 2 gün mühletle idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.
SİVAS
Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda, kentte ağır kar yağışı beklendiği belirtildi.
Açıklamada, şu sözlere yer verildi:
“Özellikle ulaşımda aksamalar başta olmak üzere meydana gelebilecek beklenen aksiliklere karşı önlem emeliyle vilayet genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleksel eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, özel eğitim, rehberlik araştırma merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri) 12 Ocak Pazartesi günü eğitime orta verilmiştir. Okullarda eğitime orta verilen günde, kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden bayan işçi (sağlık, güvenlik ve 24 saat temeline nazaran hizmet veren ünitelerde çalışan işçinin durumu hizmetin gereği olarak ilgili ünite amirleri tarafından değerlendirilecektir), malul, engelli, ağır kronik rahatsızlar ve gebe kamu çalışanları da idari müsaadeli sayılacaktır.”
BİNGÖL
Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Son meteorolojik bilgilere nazaran ilimiz genelinde bu gece ve yarın beklenen kar yağışı tesirlerinin çok buzlanma ve yüksek kesitlerde çığ biçiminde olacağı istikametindeki varsayımlar doğrultusunda öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini müdafaa gayesiyle 12.01.2026 Pazartesi günü vilayet merkezimiz ile ilçelerimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ile kreş ve gündüz bakımevlerinde eğitim ve öğretime 1 gün müddetle orta verilmiştir. Kamuda çalışan engelli, gebe, kronik rahatsızlığı olan işçimiz ile çocuğu anaokulu ve kreşe devam eden bayan işçimiz de birebir gün idari müsaadeli sayılacaklardır” denildi.
ADIYAMAN
Adıyaman’ın 3 ilçesinde ağır kar yağışı nedeniyle yarın eğitime orta verildiği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, Çelikhan, Gerger ve Sincik ilçelerinde beklenen ağır kar yağışına karşı vatandaşların sorun yaşamaması gayesiyle tüm önlemlerin alındığı belirtildi.
Açıklamada ilçelerdeki tüm eğitim kurumlarında, yarın eğitime orta verildiği bildirildi.
Ayrıca kamu kurumlarında misyon yapan engelli, gebe, kronik rahatsızlığı ve 0-6 yaş ortası çocuğu bulunan bayan işçinin de birebir gün idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.
MALATYA
Malatya’da beklenen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitim ve öğretime orta verildi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, beklenen kar yağışı ve yaşanabilecek buzlanma nedeniyle eğitim ve öğretime yarın orta verildiğini bildirdi.
Yavuz, “Kamu kurumlarında vazife yapan malul, gazi , engelli ve gebe işçi idari müsaadeli sayılacaktır. Ayrıyeten, anne ve babası çalışan anaokulu ve kreşe devam eden çocukları bulunan işçi ile engelli çocuğu bulunan çalışandan birinin, kelam konusu tarihte idari müsaadeli sayılmalarına karar verilmiştir. Sıhhat, güvenlik ve 7/24 saat aslına nazaran hizmet veren ünitelerde çalışan işçilerin durumu hizmetin gereği olarak ilgili üniteler tarafından değerlendirilecektir.” tabirlerini kullandı.
Yavuz, kentteki trafik güvenliğinin sağlanması maksadıyla motosikletlerin de yarın trafiğe çıkması yasaklandığını belirterek, hava şartlarının olağana dönmesinin akabinde alınan kararın tekrar değerlendirilebileceğini kaydetti.
YALOVA
Yalova Valisi Hülya Kaya, olumsuz hava şartları nedeniyle kent genelinde yarın eğitime orta verildiğini duyurdu.
Vali Hülya Kaya, şunları kaydetti:
“12 Ocak 2026 Pazartesi günü meteorolojik datalara nazaran beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle Yalova genelinde resmi ve özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt şoför kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki destek kursları dahil olmak üzere tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine bir gün mühletle orta verilmiştir. Ayrıyeten, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, gebe ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan bayan işçi idari müsaadeli sayılacaktır.”
Sağlık, kolluk kuvvetleri ve karla gayret alanında vazife yapan ünitelerde çalışan bayan çalışanın kapsam dışında olduğuna dikkati çeken Kaya, 8 yaş altında engelli çocuğu bulunan çalışan annelerin ise misyon yaptıkları ünite fark etmeksizin idari müsaadeli sayılacağını kaydetti.
SAKARYA
Sakarya’da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün orta verildi.
Valiliğin N toplumsal hesabından yapılan açıklamada, yarın vilayet genelinde beklenen yağışın, yer yer ağır kar yağışı ve tipi biçiminde olacağı, buzlanma ve don hadisesi görüleceği, bunun da genel hayatın olağan akışını olumsuz etkileyeceği ve ulaşımda aksamalara sebep olabileceği belirtildi.
Hava şartları sebebiyle meydana gelebilecek beklenen aksilikleri önlemek gayesiyle alınan önlemler kapsamında vilayet genelinde üniversiteler hariç, resmi, özel tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime yarın orta verildiği kaydedildi.
Açıklamada, okullarda eğitime orta verilen günde, anaokula ve ilkokula çocuğu devam eden sıhhat, güvenlik, 24 saat aslına nazaran hizmet veren ünitelerde çalışan bayan çalışanın durumunun hizmetin gereği olarak ilgili ünite amirleri tarafından değerlendirileceği tabir edildi.
Öte yandan, malul, engelli, ağır kronik rahatsız ve gebe kamu çalışanlarının idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.
KOCAELİ
Kocaeli’de kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime yarın orta verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, daha evvel taşımalı eğitime orta verildiği fakat son meteorolojik datalara nazaran kar yağışının tesirini artacağının kıymetlendirilmesi üzerine kent genelinde resmi, özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve Kur’an kursları dahil) yarın eğitime orta verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarındaki gazi, malul gazi, gebe, engelli ve kronik hastalığı bulunan çalışanlar ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan bayan işçinin (kurum çalışma işleyişinde mesaisi zorunlu olanlar hariç) de idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.
GÜMÜŞHANE
Gümüşhane’de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın orta verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan datalara nazaran Gümüşhane genelinde 12 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde başlayacak olan kar yağışının gün içerisinde ağırlaşarak devam edeceğinin iddia edildiği belirtildi.
Ulaşımda yaşanabilecek aksiliklere karşı önlem alındığı tabir edilen açıklamada, vilayet merkezi ve ilçelerde Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren her çeşit ve derecedeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile resmi ve özel kreşlerde 12 Ocak Pazartesi günü eğitim faaliyetlerine 1 gün orta verildiği kaydedildi.
YOZGAT
Yozgat’ta olumsuz hava şartları nedeniyle yarın kent merkezi ile Akdağmadeni, Çandır, Çayıralan ve Saraykent ilçelerinde eğitime orta verildi.
Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı, düşük hava sıcaklığı ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ile 4 ilçede eğitime orta verildiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Meteorolojiden alınan bilgilere nazaran vilayetimizde halihazırda devam eden kar yağışının aralıklı olarak süreceği ve düşük hava sıcaklığına bağlı meydana gelebilecek buzlanma sebebiyle mümkün risklerin önüne geçmek hedefiyle, Yozgat vilayet merkezimiz ile Akdağmadeni, Çandır, Çayıralan ve Saraykent ilçelerimizde 12 Ocak 2026 Pazartesi günü tüm kademedeki okullarımızda eğitim öğretime 1 gün müddet ile orta verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve gebe işçimiz ile okul öncesi eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelerimiz idari müsaadeli sayılacaktır.”
Açıklamada, eğitime orta verilmeyen ilçelerdeki durumun, meteorolojik datalara nazaran ilgili konseyler tarafından değerlendirileceği bildirildi.
KAYSERİ
Kayseri’nin Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın eğitime orta verildi.
Sarız Kaymakamlığının toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada, ilçedeki tüm eğitim kurumlarında eğitime orta verildiği belirtildi.
Açıklamada, “İlçemizde yaşanan olumsuz hava şartları, kar ve buzlanma sebebiyle, Sarız ilçemiz genelindeki tüm eğitim kurumlarında 12 Ocak Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün müddetle orta verilmiştir. Kamu kurumlarımızdaki engelli ve gebe çalışanımız, tıpkı tarihte idari müsaadeli sayılacaktır.” tabirlerine yer verildi.
Pınarbaşı Kaymakamlığının toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:
“Pınarbaşı ilçemizde yaşanan ağır kar yağışı ve meydana gelen olumsuz hava şartları sebebiyle, 12 Ocak Pazartesi günü için bir gün mühletle eğitime orta verilmiştir. Okullarda eğitime orta verilen günde, kreş, anaokulu ve ilkokula çocuğu devam eden bayan işçi (sağlık, güvenlik ve 24 saat aslına nazaran hizmet veren ünitelerde çalışan işçinin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili ünite amirleri tarafından değerlendirilecektir), malül, engelli, ağır kronik rahatsız ve gebe çalışanlar da müsaadeli sayılacaktır.”
ELAZIĞ
Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan datalar doğrultusunda ilçelerde beklenen ağır kar yağışı ve buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle ilgili kaymakamlıklar ile kıymetlendirme yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, “Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması ismine kaymakamlıklarımızca 12 Ocak Pazartesi günü, Maden, Arıcak, Alacakaya, Palu ve Kovancılar ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime orta verilmiştir. Karakoçan, Baskil, Keban ve Sivrice ilçelerimizde taşımalı eğitime 1 gün orta verilmiştir. Ağın ilçemizde eğitim ve öğretime devam edilecektir.” tabirleri kullanıldı.
ADANA
Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün orta verildi.
Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, ilçede kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle kırsal bölgedeki okullar ile taşımalı eğitim yapılan okullarda 12 Ocak Pazartesi günü eğitime orta verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında vazifeli engelli ve gebe çalışanın idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.
TEKİRDAĞ
Tekirdağ’da evvel Malkara ve Şarköy ilçelerinde eğitime orta verildi. Daha sonra valilik kent genelinde tüm okulların tatil edildiğini duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, kararın hava kuralları nedeniyle alındığı belirtildi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malul gazi, engelli, gebe ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan bayan işçinin de idari müsaadeli sayılacağı belirtilen açıklamada, “Ancak 8 yaşından küçük çocuğu bulunan bayan işçi kümesi, sıhhat, emniyet ve karla gayret alanında çalışma yürüten ünitelerimizdeki bayan çalışanı kapsamamaktadır. 8 yaşın altında engelli çocuğu bulunan hangi meslek kümesinde olursa olsun çalışan anneler de belirlenen tarihte idari müsaadeli sayılacaktır.” sözleri yer aldı.
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar’ın İhsaniye ve Kızılören ilçeleri ile merkeze bağlı bir belde ve köyde eğitime kar ortası verildi.
Valiliğin toplumsal medya hesabından yapılan paylaşımda kar yağışı, kuvvetli rüzgar, don ve buzlanma riski nedeniyle İhsaniye ve Kızılören ilçelerindeki tüm birinci ve orta dereceli okullar ile merkeze bağlı Kocatepe beldesi ve Olucak köyünde birinci ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında yalnızca taşımalı eğitim kapsamında bulunan okullarda eğitime 1 gün orta verildiği bildirildi.
DENİZLİ
Denizli’nin Çameli ilçesinde okullar tatil edildi.
Çameli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ilçede olumsuz hava kaideleri ve buzlanmanın tesirli olduğu söz edildi: “Pazartesi günü, ilçemiz genelindeki kar yağışı ve sabah saatlerinde oluşabilecek kapalı buzlanma riski sebebiyle eğitim ve öğretime bir gün orta verilerek okullarımız tatil edilmiştir.”
ORDU
Ordu Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akkuş ilçesinin tamamında eğitim ve öğretime 1 gün orta verildiğini duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, ilçedeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ve halk eğitimi merkezinde 12 Ocak Pazartesi günü 1 gün mühletle eğitim ve öğretime orta verildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıyeten, kamuda çalışan gebe ve engelli işçi ile çocuğu kreş ve ana sınıfına devam eden annelerin de birebir gün idari müsaadeli sayılacaklarına dikkat çekildi.
NTV
The post Kar tatili olan vilayetler 12 Ocak 2026: Bugün okullar tatil mi, İstanbul’da okullar tatil edildi mi? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...