reklam
reklam
reklam
reklam

Kahveli Prenses Tatlısı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
kahveli-prenses-tatlisi-0-mbPJSZvr.jpg

Kahveli Prenses Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Beyaz muhallebisi için;

• 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 çay kaşığı granül kahve

Çikolatalı supangle için;

• 2.5 şu bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 20 gram bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı buz yada soğuk su

Kahveli Prenses Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Uygun tencere beyaz muhallebisi için granül kahve ve vanilya hariç materyalleri alalım. Ocağın altını yakmadan güzelce karıştıralım.
  2. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp kıvamı gelinceye kadar karıştıralım. Kıvamı gelince ocağın altını kapatıp granül kahveyi ve vanilyayı ekleyip, karıştıralım kahve içinde çözülsün.
  3. Soğumaya bırakalım. Soğuyunca blendera çekelim. Kaselere hisse edelim. Kasenin tamamı doldurmayın üzerine çikolatalı supangle gelecek ve tanımına geçelim.
  4. Çikolatalı supangle için; sütü, kakaoyu, şekeri ve unu tencere alıp karıştırıp ocağa alalım.
  5. Fokurdayana kadar pişirelim. Kıvama gelince ocağın altını kapatıp çikolatasını ekleyip, soğumaya bırakalım. Yarım çay bardağı soğuk suyu ek edip blenderla çekelim.
  6. Beyaz muhallebinin üzerine hisse edelim. 3-4 saat buzdolabında dinlendikten sonra üzerine ister kakao serpip servis yapabilir isterseniz meyve ile süsleyebilirsiniz tercih büsbütün sizin🥰 12 kase çıktı. 🎀 afiyet şifa olsun. Güzel iftarlar🌸.

Not:Biz şekerli yetmediğimiz için beyaz muhallebinin şekerini 1 parmak azalttım. Çikolatalı supanglenin çikolatası için 60 gr olağanda, ben fazla bitterli olmasın diye 20 gr ekledim.

Kahveli Prenses Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kahveli-prenses-tatlisi-1-cGvTDcyI.jpg

kahveli-prenses-tatlisi-2-gkJ5P8kq.jpg

kahveli-prenses-tatlisi-3-6WxvQsit.jpg

kahveli-prenses-tatlisi-4-QGaN5T3v.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Kahveli Prenses Tatlısı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri