reklam
reklam
reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’den istifa mı etti, neden istifa etti son dakika | Cemil Tugay kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Ce

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
izmir-buyuksehir-belediye-baskani-cemil-tugay-chpden-istifa-mi-etti-neden-istifa-etti-son-7p9tIFUT.jpg

Cemil Tugay kimdir? CHP’den istifa ettiğini duyurmasıyla öne çıkan konulardan oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, CHP’den istifa ettiğini duyurdu. 2024 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı görevisi sürdüren Tugay, daha önce 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanlığı için CHP’den aday olmuş; seçimi %70,85’lik bir oranla kazanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay neden CHP’den istifa etti? Cemil Tugay kaç yaşında, nereli? İşte, ayrıntılar.

izmir-buyuksehir-belediye-baskani-cemil-tugay-chpden-istifa-mi-etti-neden-istifa-etti-son-6dW3aKDr.jpg

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CEMİL TUGAY CHP’DEN İSTİFA Mİ ETTİ?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’den istifa etti. Tugay X hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı;

“Cumhuriyet Halk Partimiz’in maruz kaldığı “Mutlak Butlan” kararı ve takip eden süreçte yaşananlar herkesin malumudur. Bu sürecin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetimizi kurmuş olan partimizde büyük zararlara yol açtığını görüyor ve anlıyorum. Özellikle son günlerde üst üste alınan ihraç kararları çok endişe vericidir. Dün, bir grup il başkanı ile birlikte İzmir İl başkanımızın görevden alınması İzmir’in siyasi iradesine yapılmış büyük bir haksızlık ve kabul edilemez bir yanlıştır.

Partimizin üyelerinden ve seçmeninden gelen siyasi iradenin hoyratça gözardı edilmesi, gelecek günlerde alınacak benzer kararların habercisi niteliğindedir. Ardı ardına alınan bu kararların olağan görülmesi ve kabul edilmesi mümkün değildir. Bu şartlar altında çıplak gerçeklerle yüzleşmemizin artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Partimizin normal demokratik yönetim ortamına en kısa zamanda kavuşması için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar elbette vardır. Bugüne kadar ki tavrımla, söylemlerimle ve olağanüstü kurultay için imzamı vererek bu sürece elimden geldiğince katkı vermeye çalıştım.

izmir-buyuksehir-belediye-baskani-cemil-tugay-chpden-istifa-mi-etti-neden-istifa-etti-son-CTGSNf6H.jpg

Ancak anlıyor ve görüyorum ki iyiniyetli çabalarımız beklediğimiz süre içerisinde sonuç vermeyecek, bunun yanında pek çok parti üyemiz haksız ve hukuksuz bir şekilde hedef yapılmaya devam edilecektir. Ülkemizin her türlü kurgu, vesayet ve manipülasyondan uzak, halkımızın hakları ve refahı için çalışan bir Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olduğuna yürekten inanıyorum. Yaşamım boyunca bu mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceğim. Ancak “ Mutlak Butlan CHP’si” bu mücadelenin çatısı değildir.

Bu kanaat ve düşüncelerle, büyük bir üzüntüyle ve bir gün geri dönebilme umuduyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi sürdürecek, şehrimize ve halkımıza tüm gücümle hizmet etmeye devam edeceğim.”

izmir-buyuksehir-belediye-baskani-cemil-tugay-chpden-istifa-mi-etti-neden-istifa-etti-son-9ejTDlNk.jpg

CEMİL TUGAY KİMDİR?

Cemil Tugay 59 yaşındadır, 13 Haziran 1967’de Van’da dünyaya geldi. 2019-2024 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Tugay 1989’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1993-2000 yılları arasında plastik cerrahi ihtisası yaptı.

İzmir Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyon Başkanlığı, Türk Tabipleri Birliği Özel Hekimlik Kolu Yürütme Kurulu üyeliği, Türk Tabipleri Birliği Kol Başkanlığı, Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.

Cemil Tugay, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanlığı için CHP’den aday olmuş; seçimi %70,85’lik bir oranla kazanmıştır.

29 Ocak 2024 tarihinde yerel seçimlerde CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu ve seçimi kazandı. 5 Nisan 2024’te mazbatasını alarak göreve başladı.Tugay evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Hürriyet

The post İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’den istifa mı etti, neden istifa etti son dakika | Cemil Tugay kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Cemil Tugay’ın biyografisi ve hayatı! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri