reklam
reklam
reklam
reklam

İzgü’nün kızlarından Cumhuriyet’e bağış: ‘Gazetemiz yaşamalı’

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
izgunun-kizlarindan-cumhuriyete-bagis-gazetemiz-yasamali-0-eIGqip9b.jpg

Türk edebiyatının değerli isimlerinden Muzaffer İzgü’nün kızları Nevin ve Sevin İzgü, tüm mal varlıklarınıyla İzgü’nün telif ödemelerini Cumhuriyet Vakfı’na bağışladı.

İzmir ofisimizde Ege Bölge temsilcimiz Mehmet Şakir Örs’le bir ortaya gelen İzgü’nün kızları babaların da bunu isteyeceğini söyledi.

Cumhuriyet gazetesinde de bir devir çalıştığını aktaran Sevin İzgü, “Ben sosyoloji kısmı mezunuyum kardeşim Nevin de psikoloji mezunu. Akademisyen olmak istiyorduk, Ege Üniversitesi’nde de talep vardı ancak YÖK geldi. Çeşitli baskılar başladı biz de çekindik. Babam da beni Cumhuriyet gazetesine yönlendirdi. Üç yıl kadar çalıştım. Hikmet Çetinkaya, Celal Başlangıç, Mustafa Balbay üzere isimlerle çalışma imkânı buldum. İlhan Selçuk, Uğur Mumcu ile aile üzere olduk. Sıhhat meselelerim çıkınca ayrılmak zorunda kaldım. Büyük bir beyin ameliyatı geçirdim. Uğur Mumcu çok ilgilendi Ankara’da hekimi buldu. Uğur Mumcu yaşattı beni yani. Benim öteki babam Uğur Mumcu’dur” dedi.

Sevin İzgü, “Türkiye için bu gazete olmalı. Cumhuriyeti yaşatmak boynumuzun borcu. Cumhuriyet olmadan Cumhuriyet gazetesi olmadan Türkiye Cumhuriyeti olmaz. Yunus Nadi, Ender Nadi çok pahalı beşerler. Babam da yaşasaydı bunu isterdi. O da Cumhuriyet gazetesiyle dayanılmaz bağı olan bir yazardı. Gazetemiz yaşamalı” sözlerini kullandı.

Mal varlıklarını ve telif haklarını bağışladıklarına ait evrakları Örs’e teslim eden İzgü kardeşler, “Bunun üzere bağışlar hayattayken tam sağlıklıyken düşünmeli ve yapılmalı” diyerek kelamlarını noktaladı.

Cumhuriyet

The post İzgü’nün kızlarından Cumhuriyet’e bağış: ‘Gazetemiz yaşamalı’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri