- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Ispanaklı Kömbe (Osmaniye Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
40 cm lik yuvarlak tepsi ölçüsü
Hamur için;
- 6 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Ara katları yağlamak için sıvı yağ
Ispanaklı iç harcı için;
- 2 bağ ıspanak
- 2 tane ortaboy kuru soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt (ben yoğurt kaymağı da ekledim)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Kömbe (Osmaniye Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için bütün gereçleri yavaş yavaş su ekleyerek kıvamlı hamur elde ediyoruz çok sert olmamasına dikkat edin. Dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ispanaklı temizleyip yıkadıktan sonra, yaprak kısımlarını çok ince olmayacak halde doğruyoruz, sap kısımlarını atmayın onunla ilgilide tanım ekleyeceğim yada istediğiniz üzere değerlendirin. Soğanı ince ince doğruyoruz, materyalleri ekleyip karıştırmadan bekletin ki sulanmasın.
- Hamurları 6 kesime bölüyoruz, alt ve üst kısmın bezleri öteki dört bezden biraz daha büyük olsun (fotoda ekledim).
- Alt ve en üst yufkası için. Ben evvel hamurların hepsini açıp başka farklı sofra üzerine seriyorum üst üste koyarsanız yapışır.
- Bezleri açıp bitirdikten sonra, tepsimize yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar yağı sürüyoruz.
- Üzerine iki büyük tuttuğumuz bezenin yufkasını alt kısma seriyoruz.
- İlk katı yağlıyoruz 2 yada 3 yemek kaşığı kadar, açtığımız başka yufkayı üzerine serip ıspanaklı harcı ikiye bölüp bu kata böldğümüz kısmı güzelce yayıyoruz, tekrar yufka serip yağlıyoruz, tekrar serip ıspanaklı harcı seriyoruz, tekrar beşinci yufkayı serip yağlıyoruz, sonra en üst katı seriyoruz.
- 6. Yufkayı serip fotoda ki üzere yada kare biçiminde kesiyoruz. Üzeri için hazırladığımız yoğurt ve yağı karıştırıp, kestikten sonra üzerine sürüp, evvelce ısıttığımız fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çıkardıktan sonra üzerine sofra bezi örtüp, tepsiyle kapatıp 5 dk kadar dinlendiriyorum, soğuduktan sonra servis yapıyorum. Afiyet şifa olsun 🌸.
Ispanaklı Kömbe (Osmaniye Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Ispanaklı Kömbe (Osmaniye Usulü) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...