- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Benfica’nın alanında Real Madrid’e 1-0 mağlup olduğu Şampiyonlar Ligi maçında yaşanan ırkçılık krizi sonrası yansılar devam ediyor.
Son olarak Real Madrid futbolcuları için bir açıklama yayınladı ve tüm kanıtların sunulduğunu söz etti.
İspanyol kulübünden yapılan açıklama şöyle:
“Kulübümüz, kelam konusu maç sırasında yaşanan kabul edilemez ırkçılık olaylarının akabinde UEFA tarafından başlatılan soruşturmayla faal olarak işbirliği yapmıştır.
Real Madrid, sporda ve toplumda ırkçılığı, şiddeti ve nefreti ortadan kaldırmak için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edecektir.”
NELER YAŞANDI?
Vinicius Jr. 50. dakikadaki gol sevinci sonrası Benfica’nın futbolcusu Prestianni tarafından ırkçı kelamlara maruz kaldığını tez ederek oyun alanını terk etti ve maç bir mühlet durdu.
85. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Mourinho maç sonu yaptığı açıklamada, “Vinicius’u seviyorum lakin gol atıyorsan git kadro arkadaşlarınla kutla, tribünleri tahrik etme.” dedi.
Vinicius maç sonu şu açıklamayı yaptı:
“Irkçılar her şeyden evvel korkaktır. Ne kadar güçsüz olduklarını göstermek için formalarıyla ağızlarını kapatmaları gerekir.
Ama teorik olarak onları cezalandırmakla yükümlü olan diğerlerinin müdafaası altındalar. Yaşanan hiçbir şey benim hayatımda ya da grubumun hayatında yeni değil. Gol sevincimden ötürü sarı kart gördüm. Hâlâ nedenini anlamıyorum.”
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
UEFA, Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior’a yönelik ayrımcılık yapıldığı tezleriyle ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.
UEFA’dan yapılan açıklamada, “UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi, Benfica ile Real Madrid ortasında dün oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2025/2026 son 16 play-off çeşidi maçındaki ayrımcı davranış tezlerini araştırmak üzere görevlendirilmiştir. Hususla ilgili daha fazla bilgi ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.” denildi.
NTV
The post Irkçılık suçlamasının akabinde açıklama, “Deliller sunuldu” first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...