reklam
reklam
reklam
reklam

İran’dan ABD üssüne saldırı! Trump’a karşılık: Geri adım atmayacağız

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Devam eden ateşkes müzakerelerine karşın ABD ve İran ortasındaki tansiyon yeni akınlarla tekrar tırmandı.

ABD: İRAN’IN GÜNEYİNİ VURDUK

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan güçlerinin “savunma” operasyonu kapsamında İran insansız hava araçlarını düşürdüğünü ve Bender Abbas yakınlarındaki bir yer denetim istasyonunu vurduğunu açıklamıştı.

İRAN’DAN MİSİLLEME

İran İhtilal Muhafızları Ordusu, ABD’nin Bender Abbas’taki saldırısına karşılık bölgedeki bir ABD hava üssünü amaç aldığını duyurdu. Yapılan Açıklamada, “Bu karşılık, düşmanın saldırganlığının karşılıksız kalmayacağını bilmesi için önemli bir ikazdır ve tekrarı halinde karşılığımız daha kararlı olacaktır. Taarruzun sonuçlarının sorumluluğu saldırgana aittir.” denildi.

KUVEYT’TEKİ ÜS MÜ MAKSAT ALINDI?

Devrim Muhafızları, amaç alınan üssün hangi ülkede yer aldığını açıklamadı. Lakin Kuveyt ordusu, bu sabah hava savunma sistemlerinin füze ve insansız hava aracı (İHA) ataklarını önlemeye çalıştığını duyurdu. Açıklamada, atakların kaynağına yahut niteliğine ait detaylı bilgi verilmedi.

İRAN’DAN TRUMP’A CEVAP

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İran, ABD Başkanı Donald Trump’ın söylemleri nedeniyle uranyum zenginleştirme ve zenginleştirilmiş uranyuma sahip olma hakkından, Hürmüz Boğazı üzerinde hakimiyet ve yaptırımların kaldırılması formundaki kırmızı çizgileri konusunda geri adım atmayacaktır.” tabirlerini kullandı. Trump’ın içinde bulunduğu stratejik çıkmazdan kurtulmanın yolunu aradığını vurgulayan Sevgilisi, “Trump’ın, tehditler savurmak ile bir muahede daveti yapma ortasında gidip geldiği açıktır.” dedi.

Trump, İran ile yürütülen müzakereler ile ilgili yaptığı son açıklamada, “Bence çok âlâ gidiyoruz. İran istediğimiz şeyleri bize vermeye başlıyor.” demişti.

KAYNAK: HABER7

Kaynak : Haber7

The post İran’dan ABD üssüne saldırı! Trump’a karşılık: Geri adım atmayacağız first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri