- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Et için :
Beğendi için:
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Hünkar Beğendi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
Et için :
- 500 gram kuşbaşı dana eti (veya kuzu eti)
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı )
- Tuz
- Karabiber (tabiki istediğiniz baharatlar ben hayfene 5.element baharatını da kulladım)
- 1.5 su bardağı sıcak su (etin sertliğine nazaran değişiklik gösterebilir)
Beğendi için:
- 3 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (miktar isteğe bağlı değişebilir )
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize kuşbaşı etlerimizi koyalım.
- Etler suyunu salıp çektikten sonra yağ ve doğradığımız soğan ,sarımsak ,salçamızı ekleyip kavuralım.
- İyice kavrulan etlerimize baharatları (tuz hariç ) ve sıcak suyumuzu ekleyelim pişmeye bırakalım.
- Etlerimiz pişerken. 3 adet patlıcanımız közleyelim. (ben airfryer kullandım) közlenen patlıcanlarımızı soyup ince ince doğrayalım ve kenara alalım.
- Beğendi için evvel tereyağımızı eritelim ve unumuzu ekleyip güzelce kavuralım.
- Kavrulan unumuzun üzerine yavaş yavaş süt ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kıvam alınca közleyip ince ince doğradığımız patlıcanları, tuz ve karabiberi ekleyelim.
- Patlıcanları ekledikten sonra kaşar peynirini de ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız beğendiği uygun bir kaba alalım ve üzerine pişen etlerimizi koyalım. Süsleme için maydanoz eklenebilir. Afiyet olsun.
Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Hünkar Beğendi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...