- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
İlker Çatak imzalı “Sarı Zarflar” sinemasında Tansu Biçer ile başrolleri paylaşan Mahsus Namal, rol aldığı sinema kapsamında 76’ncı Berlin Şenliği’ne katıldı. Çekimleri Berlin ve Hamburg’ta yapılan sinemadaki performansıyla “en düzgün oyuncu performansı” kolunda Gümüş Ayı mükafatına aday gösterilen Namal, şenlik kapsamında gerçekleşen söyleşiye damga vurdu.
Berlin’deki söyleşide kendisine yöneltilen “Türkiye’de bu hikayeyi anlatabilseydiniz şayet, performansınız değişir miydi?” sorusuna cevap veren ünlü oyuncu birinci olarak soruyu düzeltti.
“BU TÜRKİYE’DE ÇEKİLEMEYEN BİR İŞ DEĞİL, TERCİH”
“Bu Türkiye’de sergilenemeyen ya da çekilemeyen bir performans değil” diyen Namal, kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Biz bunu Türkiye’de çekemediğimiz için burada çekmiş değiliz. Öykü o denli başlamıyor zati. Şayet dikkat ettiyseniz sinemada Hamburg ve Berlin de birer karakter. Bu Türkiye’de çekilemeyen bir sinema değil, burada çekilmesi tercih edilmiş bir iş. Olağan ki yapım olarak kolaylığı mutlaktır fakat bu demek değildir ki yapılamayan bir şeyden.”
PERFORMANSIYLA İLGİLİ DE KONUŞTU
Ardından performansıyla ilgili de konuşan Has Namal, “Performansta bir şey değişeceğini zannetmiyorum. Ancak alışılmış İlker’in Almanya’ya, buradaki güce, sinerjiye, çok hakim olması kameranın önüne yansımıştır. Bizim de Türk gücünü getirmiş olmamız, katmanların birleşmesi bu türlü bir şey, bence ondan ötürü ortaya fevkalâde bir sinerji ve hoşluk çıktı” sözlerini kullandı.
“OLMASI GEREKTİĞİ ÜZERE KARŞILIK VERDİM”
Özgü Namal’ın bu karşılığı, toplumsal medyada gündem oldu. Birçok bireyden övgüler toplayan ünlü oyuncu, Türkiye’ye döndü. İstanbul’a iner inmez havaalanında görüntülenen Namal, şenlikteki açıklamasının sorulması üzerine şu sözleri söyledi:
“Gerçekten neler olmuş öyle! Ben orada değildim güya, gazetelerden öğrendim ben de. Çok nazik bir biçimde, olması gerektiği üzere karşılık verdim. Herkesin yapması gerekeni yaptım.”
Çok tebrik aldığını ve şaşırdığını belirten ünlü isim, “Abartılacak bir yanı yoktu. Şimdi yarışıyoruz, tebrik etmek için çok erken. Sineması izlediklerinde tebrik edebilirler” tabirlerini kullandı.
DEMET AKALIN’DAN TAM DESTEK
Öte yandan müzikçi Demet Akalın da Has Namal’ı tebrik etmiş ve “Bayılıyorum ülkesini harcatmayan insanlara” demişti. Namal’ın havaalanına röportajına da kayıtsız kalamayan Akalın “Seni gördüğüm yerde kahraman diye bağırırsam şaşırma” kelamlarıyla dayanak verdi.
Berlin Sinema Şenliği’nde prömiyer yapan “Sarı Zarflar” sineması, oynadıkları oyunun galasının akabinde siyasi baskılar nedeniyle işlerini kaybeden ve evlilikleri sınanan sanatçı bir çiftin öyküsünü husus alıyor.
NTV
The post Has Namal Türkiye karşılığı için birinci defa konuştu: Herkesin yapması gerekeni yaptım first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...