reklam
reklam
reklam
reklam

Harvard Üniversitesi, A notuna hudut getiriyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Geçen hafta yapılan yüzlerce oylamada, öğretim üyelerinin üçte ikisinden fazlası, bir derste kayıtlı öğrencilerin en fazla beşte birine A notu verilmesine müsaade veren düzenlemeyi destekledi.

Kurala nazaran öğretim üyeleri ayrıyeten en fazla dört öğrenciye daha A verebilecek. 2027 güz devrinde yürürlüğe girecek değişiklik, ABD’deki itibarlı üniversitelerde yaygınlaştığı belirtilen not enflasyonuna karşı atılan birinci büyük adımlardan biri olarak görülüyor.

Birçok akademisyen, yüksek notların çok yaygınlaşmasının eğitimdeki akademik güvenilirliği zayıflattığını ve gerçek başarıyı ayırt etmeyi zorlaştırdığını savunuyor.

Harvard Lisans Eğitimi Dekanı Amanda Claybaugh tarafından yayımlanan raporda, not enflasyonunun üniversitenin akademik kültürüne ziyan verdiği belirtilmişti. Raporda, öğrencilerin sadece yüksek not alabilecekleri dersleri seçmeye yöneldiği, daha düşük notlar konusunda daha fazla gerilim yaşadığı ve muvaffakiyet hissinin ‘’içinin boşaldığı” tabir edildi.

Araştırmaya nazaran A notlarının toplam notlar içindeki oranı yıllar içinde tertipli biçimde arttı: 2005’te yüzde 24, 2015’te yüzde 40, 2025’te ise yüzde 60.

Claybaugh, A notlarına üst hudut getirilmesini ‘not sisteminin gerçek başarıyı tanıma üzere temel emellerine daha uygun hizmet etmesi için kıymetli bir adım’ olarak kıymetlendirdi.

Yeni uygulama sadece A notlarını kapsıyor. A- üzere daha düşük notlar için rastgele bir kota getirilmiyor. Harvard ayrıyeten A+ sistemi kullanmıyor. Bu en yüksek notun A olduğunu manasına geliyor.

Aynı oylama sürecinde öğretim üyeleri, ders veren akademisyenlerin A notu sonundan muaf tutulmasına müsaade verecek öteki bir öneriyi ise reddetti.

NTV

The post Harvard Üniversitesi, A notuna hudut getiriyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri