reklam
reklam
reklam
reklam

Hamburgerci kapısına şifre koydu, Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
hamburgerci-kapisina-sifre-koydu-ticaret-bakanligi-inceleme-baslatti-0-gjC77Vf3.jpg

İstanbul Emirgan’da kapısına şifre koymasının akabinde gündem olan Zmash isimli hamburgerci için Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı. Belediye takımları de iş yerinde kontrol yaptı.

Sosyal medyada, “Zmash Burger” isimli hamburgercinin “referansla” müşteri kabul ettiği, en fazla 10 şahsa hizmet verdiği ve menüdeki kimi eserler için özel koşullar uyguladığına ait imajlar yayınlandı.

Butik bir üslubu olan ve menüsüyle dikkate çeken küçük işletmeyi beğenenenlerin yanısıra, eleştirenler de vardı.

İşletmenin, 8 katlı hamburger siparişi verebilmek için daha evvel 6 katlı hamburger tüketmiş olma kaidesi aradığını argüman eden da paylaşımlar da yapıldı.

DENETİMDE EKSİKLİKLER BULUNDU

Denetimde, iş yerinde menü bulundurulmadığı, restoranda 32 çeşit eser satıldığı fakat müşterilerin görebileceği fiyat listesinin olmadığı ve birtakım eserlerde fahiş fiyatların olduğu, yarım litrelik suyun ise 258 liraya satıldığı belirlendi.

Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, X’ten yaptığı paylaşımda incelemeyi duyururken, “Kamuoyuna yansıyan hamburger olayı ile ilgili gruplarımızca satıştan kaçınma ve haksız ticari uygulama başlıklarında inceleme süreci başlatılmıştır” denildi.

İşletmenin hamburgerci olarak çalışmasına karşın, ruhsatında faaliyet konusunun “pasta ve unlu mamuller” olarak kayıtlı olduğu tespit edildi. Belediye gruplarınca de ruhsatın iptali tarafında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

İŞLETME KENDİSİNİ NASIL SAVUNDU?

Mekan sahibi Alp Atalık ise şöyle konuştu:

“İnsanlar bilmeden etmeden yanlış bilgileri birbirleriyle paylaşıp sonra üzerine öteki şeyler düşünüyorlar. Kimse bana neyin ne olduğunu sormadan yahut istişareden yanlış transferler üzerinden yanlış şeyler düşünüyor. Konseptim şu: Ben burada tek başıma çalışıyorum. Her şeyi sıfırdan üretiyorum. Gelen herkese eksiksiz bir servis vermeye çalışıyorum. Konseptim bu. Beşerler bazen başlarından bir şey uyduruyor, birinin uydurduğunu oburu okuyor, onun üzerine öbür bir şey yazıyor. Sonra onlar haber oluyor ve ben bunun önüne geçemiyorum. O referans sözü yanlış anlaşılıyor. Benim aşağı üst son bir yıldır tekrar gelmek isteyen bir sürü konuğum var.”

“6 AYLIK SIRA VAR”

“Benim geçen yıldan bir kelamım var; aşağı üst 9 aydır, 6 aydır gelmemiş olan, gelmeye çalışan beşerler var. Benim hepsine bir kelamım var; ‘Tamam’ dedim, ‘Sırayla alacağım’. O yüzden bilhassa bu sene içinde dedim ki, bu kadar sırada bekleyen insan var ve ben günde burada alabildiğim bir kişi sayısı var. Ben yüzlerce kişi alamıyorum, 50 kişi bile alamıyorum günde buraya. O yüzden onlara olan sözümü tutuyorum. Sırayla bir yıldır bekleyen insanları alıyorum. Her şeyi tek başıma yapıyorum.”

“Temizlikten satın almaya, toplumsal medyasından pişirmeye. Benim yetebileceğim muhakkak bir kapasite var. Günde 2-3 saat uyuyorum, bütün gün çalışıyorum. Kapalı olduğum gün bile burada ben paklık yapıyorum. Ben eseri servis ettiğim vakit çok sıcak oluyor. Diyorum ki: ‘Ben kum saati belirledim, o müddette gereğince yeme ısısına gelecek. O sırada yerseniz güzel olur. Ha, atlarsınız ağzınız yanarsa özür dilerim’ İnsanların ağzı yanmasın, tadı alsınlar, keyif alsınlar. Buraya gelen adam ağzı yaktıktan sonra bir şeyin tadını alamayınca ben ne yapayım?”

TÜKETİCİ KANUNU NE DİYOR?

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’da şöyle deniliyor:

“Vitrinde, rafta, elektronik ortamda yahut açıkça görülebilir rastgele bir yerde teşhir edilen malın, satılık olmadığı belirtilen bir ibareye yer verilmedikçe satışından kaçınılamaz. Hizmet sağlamaktan haklı bir sebep olmaksızın kaçınılamaz. Ticari yahut mesleksel hedeflerle hareket edenler; tersine bir teamül, ticari örf yahut adet ya da haklı bir sebep yoksa; bir mal yahut hizmetin satışını o mal yahut hizmetin, kendisi

tarafından belirlenen ölçü, sayı, ebat üzere şartlara ya da öbür bir mal yahut hizmetin satın

alınması koşuluna bağlayamaz.”

İncelemenin, hamburgercinin 8 katlı hamburger almak isteyenlere 6 katlı hamburger alma şartı getirmesi nedeniyle de başlatıldığı de ileri sürüldü. İşletme, tıpkı anda en fazla 10 kişi kabul ediyordu ve rezervasyon yaptırmayan müşteri almıyordu. Toplumsal medya paylaşımlarında işletmenin 8 katlı hamburger satın alma kuralı getirdiği ileri sürülmüştü, kapısına şifre koyması da gündem olmuştu.

NTV

The post Hamburgerci kapısına şifre koydu, Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri