- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Gümüşhane’nin Kale köyünde 3 katlı meskende şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat ve jandarma grupları sevk edildi.
Yangın sırasında konutta bulunan 79 yaşındaki Mustafa Eken’e ulaşılamazken, 80 yaşındaki eşi Fevziye Eken etraftaki vatandaşlar tarafından dışarı çıkarıldı. Konutta kısmi çökmeler meydana gelirken, itfaiye ve AFAD takımları soğutma çalışmalarının akabinde yaşlı adam için içeride denetimli halde arama çalışması yürüttü. Mustafa Eken’in cansız vücudu çöken tavanın altında bulundu.
Eken’in cansız vücudunun çıkarılmasından yarım saat sonra takımların çalışması sürdüğü esnada konutun bir kısmı büyük bir gürültüyle çöktü. Çevreyi ağır toz bulutu kaplarken, o anlar kameralara yansıdı. Takımların çalışmaları denetimli halde sürdürdüğü ve çöken yapının altında kimsenin kalmadığı öğrenildi.
Yangına müdahale etmeye çalışan Kale Köyü Muhtarı Şenol Yılmaz, “Evdeydim. Köy imamı aradı, konuttan dumanlar çıktığını söyledi. Evimle yanan bina ortasında iki dakika yok. Süratlice geldim. Eşi kapının önündeydi. İçeride olduğunu düşündüğümüz amcanın eşi dışarıdaydı. İçeri girmek istedi, birlikte baktık lakin üstten alevler parlayınca kaçmamız gerektiğini söyledim ve çıktık. Ondan sonra durum bizim müdahale edemeyeceğimiz hale geldi” dedi.
Yangından evvel bacada paklık yapıldığını belirten Yılmaz, “Ben geldiğimde orta kat duruyordu, yaklaşık 10 dakika sonra büsbütün çökmeye başladı. Ben gelmeden evvel bir patlama olmuş, ben geldikten 10-15 dakika sonra da bir patlama oldu. Kapının önünde bile sıkıntı duruluyordu. 80 yaşındaki insanların içeriden çıkması çok zordu” tabirlerini kullandı.
Öte yandan hayatını kaybeden Mustafa Eken ile eşi Fevziye Eken’in çocuklarının olmadığı öğrenildi. Yangınla ilgili incelemeler sürüyor.
NTV
The post Gümüşhane’de yangın sonrası mesken çöktü, bir kişi öldü first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...