reklam
reklam
reklam
reklam

Google’ın Yeni İşletim Sistemi Aluminium OS Sızdırıldı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Google’ın üzerinde çalıştığı yeni masaüstü işletim sistemi Aluminium OS, internete sızan ayrıntılı manzaralar ve görüntülerle ortaya çıktı. Mystic Leaks tarafından paylaşılan 16 dakikalık görüntü, sistemin arayüzüne ve temel özelliklerine dair kıymetli ipuçları sunuyor.

Söz konusu sızıntı, işletim sisteminin mevcut halinin büyük ekranlar için optimize edilmiş bir Android sürümü olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar, tanıdık bir suram sihirbazı ile karşılanırken, sistemin genel yapısı taşınabilir aygıtlardaki tecrübesi masaüstüne taşıma gayesi taşıyor.

Aluminium OS Özellikleri ve Arayüz Detayları

Paylaşılan imajlarda, ekranın alt kısmında yer alan bir uygulama yuvası ve uygulama çekmecesi düğmesi dikkat çekiyor. Kullanıcılar, bildirim paneline ve süratli ayarlara durum çubuğundaki simgeler aracılığıyla erişebiliyor; bu paneller ekranın yan tarafından kompakt bir halde açılıyor.

googlein-yeni-isletim-sistemi-aluminium-os-sizdirildi-0-sJbeg9vX.jpg

Sistem, masaüstü tecrübesini geliştirmek ismine sanal masaüstü dayanağı ve gelişmiş bir vazife yöneticisi ile birlikte geliyor. Son uygulamalar ekranı üzerinden erişilebilen sanal masaüstleri, kullanıcıların farklı çalışma alanlarını düzenlemesine imkan tanıyor.

googlein-yeni-isletim-sistemi-aluminium-os-sizdirildi-1-vYuGQac7.jpg

Sızıntıda öne çıkan bir öteki ayrıntı ise Apple iPhone aygıtlarla entegrasyon sağlayan Link to iOS uygulaması oluyor. Bu özellik, Google’ın dizüstü bilgisayarlar ve taşınabilir aygıtlar ortasında bir ekosistem kurma niyetini ortaya koyuyor.

googlein-yeni-isletim-sistemi-aluminium-os-sizdirildi-2-IKTsR6xI.jpg

Masaüstü Tecrübesi ve Beklentiler

Aluminium OS şu an için bir MacBook Pro üzerinde UTM emülatörü ile çalıştırılıyor. Mevcut haliyle sistem, mouse ve klavye kullanımı için özel olarak optimize edilmiş uygulamalardan çok, pencereler içinde çalışan web tabanlı Google uygulamalarını barındırıyor.

googlein-yeni-isletim-sistemi-aluminium-os-sizdirildi-3-4dlGnAKh.jpg

Sızıntıyı gerçekleştiren kaynak, bu tecrübesi gerçek bir masaüstü işletim sisteminden fazla, Samsung DeX’in geliştirilmiş bir versiyonuna benzetiyor. Google’ın bu yazılım projesiyle ilgili daha fazla ayrıntısı, düzenlediği etkinlikler kapsamında açıklaması bekleniyor.

googlein-yeni-isletim-sistemi-aluminium-os-sizdirildi-4-kdm6EWrW.jpg

Sistemin şu anki hali, masaüstü sınıfı bir işletim sistemi arayan kullanıcılar için şimdi sonlu bir tecrübe sunuyor. Google’ın resmi tanıtımında bu yazılımı nasıl farklılaştıracağını ve hangi donanımlarla sunacağını vakit gösterecek.

Sizce Google, masaüstü tarafında Android tabanlı bir işletim sistemiyle başarılı olabilir mi?

Shiftdelete

The post Google’ın Yeni İşletim Sistemi Aluminium OS Sızdırıldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri