reklam
reklam
reklam
reklam

Google Meet Not Tutma Özelliği Artık Çok Daha Akıllı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Çevrimiçi toplantılarda hem tartışmalara etkin katılmak hem de kıymetli ayrıntıları not almak birçok vakit yorucu bir tecrübeye dönüşüyor. Google, daha evvel duyurduğu “Benim için not al” (Take notes for me) yapay zeka asistanıyla bu meseleye büyük ölçüde tahlil getirmişti. Şirket artık, bu tanınan özelliği çok daha fonksiyonel, sade ve kişiselleştirilebilir hale getiren yeni bir güncellemeyi kullanıma sunuyor.

Zoom AI Companion ve Microsoft Teams platformundaki Copilot üzere güçlü rakiplerin sunduğu yapay zeka özetleme özelliklerine karşı Google, yeni araçlarıyla kullanıcı denetimini merkeze alıyor.

Google Meet Toplantı Notlarında Tam Denetim Sizin Elinizde

Güncellemenin getirdiği en dikkat alımlı yenilik, toplantı sırasında oluşturulan notların muhakkak kısımlarını anlık olarak açıp kapatabilme özgürlüğü oluyor. Kullanıcılar artık yapay zekanın çıkardığı raporlarda “Özet”, “Kararlar”, “Sonraki Adımlar” ve “Detaylar” olmak üzere dört farklı başlık ortasından hangilerini görmek istediklerini şahsen seçiyor. Üstelik yapılan bu sayfa özelleştirmeleri yalnızca o anki faal toplantı için geçerli oluyor.

google-meet-not-tutma-ozelligi-artik-cok-daha-akilli-0-4weLhSlT.jpg

Böylece kullanıcılar, gelecekteki görüşmeleri için varsayılan sistem ayarlarının bozulmasından tasa etmiyor.

Yeni “Kararlar” Sekmesi ve Geliştirilmiş Özetler

Yazılım güncellemesinin yıldızı katiyetle yeni eklenen “Kararlar” (Decisions) kısmı oluyor. Toplantı sonunda alınan kararları bulmak için uzun metin yığınları ortasında kaybolma kederi tarih oluyor. Bu özel kısım, toplantıda üzerinde anlaşılan sonuçları açıkça listeliyor ve hatta bu kararların yeni durumlarını takip ediyor. Fakat bu fonksiyonel özelliğin şimdilik yalnızca İngilizce lisanında çalıştığını belirtmek gerekiyor.

Bunun yanı sıra Google, ana “Özet” kısmını de önemli halde elden geçiriyor. Gelişen lisan modelleri sayesinde yapay zeka artık çok daha kısa, öz ve göz atması kolay özet metinleri çıkararak değerli noktaların süratlice yakalanmasını sağlıyor.

Güncelleme Ne Vakit ve Kimlere Geliyor?

Bu yeni özelliklerden faydalanmak için rastgele bir ekstra heyetim yahut süreç gerekmiyor. Halihazırda yapay zeka not tutucu özelliğine erişimi olan kullanıcılar, yeni bir toplantı başlattıklarında bu seçenekleri arayüzde otomatik olarak görüyor. 30 Nisan 2026 prestijiyle kademeli olarak dağıtılmaya başlanan güncelleme; Business Standard ve Plus, Enterprise Standard ve Plus, Frontline Plus, Google AI Pro for Education ile Google AI Pro ve Ultra planlarına sahip kurumsal ve eğitim kullanıcılarına sunuluyor.

Siz Google Meet’in gelişen yapay zeka özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Shiftdelete

The post Google Meet Not Tutma Özelliği Artık Çok Daha Akıllı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri