reklam
reklam
reklam
reklam

Google İnternetteki İzlerinizi Silmenize Yardım Edecek!

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
google-internetteki-izlerinizi-silmenize-yardim-edecek-0-QLzJzlCn.jpg

Google, İnançlı İnternet Günü kapsamında kullanıcıların çevrimiçi kapalılığını ve güvenliğini artırmaya yönelik hayli kıymetli iki yeni güncellemeyi duyurdu. Şirket, arama sonuçlarında görünen hassas şahsî bilgilerin ve istek dışı paylaşılan uygunsuz imajların kaldırılmasını sağlayan araçlarını çok daha kapsamlı hale getiriyor. Özellikle “Hakkınızdaki sonuçlar” aracı, yapılan güzelleştirmelerle artık çok daha kritik bilgileri muhafaza altına alıyor.

Google’dan Dev Zımnilik Adımı: Şahsî Datalarınızı Aramalardan Silebilirsiniz

Daha evvelki sistemde kullanıcılar sadece telefon numarası, e-posta adresi yahut mesken adresi içeren arama sonuçlarının kaldırılmasını talep edebiliyordu. Yapılan bu güncellemeyle birlikte kapsam genişletildi ve artık ehliyet, pasaport ve Toplumsal Güvenlik numarası üzere devlet tarafından verilen resmi kimlik bilgileri de kaldırma talebine dahil edildi. Bu genişletilmiş özellik şu an için birinci olarak ABD’de kullanıma sunulsa da, Google ilerleyen periyotta başka bölgelere de geleceğini belirtiyor.

google-internetteki-izlerinizi-silmenize-yardim-edecek-1-xgmicYD2.jpg

google-internetteki-izlerinizi-silmenize-yardim-edecek-2-bBjcCjpj.jpg

Kullanıcılar bu özelliklere Google uygulamasında profil fotoğraflarına tıklayıp “Hakkınızdaki sonuçlar” menüsünü seçerek kolay kolay ulaşabiliyor. Sistem, kaldırmak istediğiniz bilgileri eklediğinizde otomatik bir tarama gerçekleştiriyor ve eşleşen bir sonuç bulduğunda size bildirim gönderiyor. Ancak Google, bu dataların arama sonuçlarından silinmesinin web sitelerinden büsbütün yok olduğu manasına gelmediğini, yalnızca arama motoru üzerinden erişimin kısıtlandığını bilhassa vurguluyor.

google-internetteki-izlerinizi-silmenize-yardim-edecek-3-U9R6sdHN.jpg

google-internetteki-izlerinizi-silmenize-yardim-edecek-4-ssI7FQr2.jpg

Teknoloji devinin ikinci değerli duyurusu ise istek dışı paylaşılan cinsel içerikli görsellerin kaldırılmasını kolaylaştırmayı hedefliyor. Kullanıcılar artık Google Görseller üzerinden direkt şikayette bulunabilecek ve tek bir kolay form kullanarak birden fazla görsel için toplu kaldırma talebi oluşturabilecek. Ayrıyeten emsal aramalar için gelecekte ortaya çıkabilecek sonuçların proaktif olarak filtrelenmesi seçeneği de sisteme ekleniyor.

Tüm bu süreçlerin takibi de kullanıcılar için çok daha şeffaf ve yönetilebilir bir hale getiriliyor. Kullanıcılar, yaptıkları tüm kaldırma müracaatlarının durumunu tek bir merkezden izleyebilecek ve süreçle ilgili güncellemelerden e-posta yoluyla anında haberdar olacak. Görsel kaldırma ve takip ile ilgili bu yeni güvenlik güncellemeleri, önümüzdeki günlerde birçok ülkede kademeli olarak kullanıma sunulmaya başlanacak.

Siz internet üzerindeki ferdî bilgilerinizin güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz, bu tıp araçların dijital ayak izinizi temizlemede tesirli olacağına inanıyor musunuz?

Shiftdelete

The post Google İnternetteki İzlerinizi Silmenize Yardım Edecek! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri