reklam
reklam
reklam
reklam

Google Chromebook’un Halefi Googlebook’u Tanıttı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Google, bu sonbaharda piyasaya sürmeyi planladığı yeni dizüstü bilgisayar serisi Googlebook’u tanıttı. Şirket, Android Show aktifliği kapsamında yaptığı duyuruyla dizüstü bilgisayar pazarında değerli bir adım atıyor.

Yeni aygıtlar, Android ve ChromeOS’in birleşiminden oluşan yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışacak. Google, bu işletim sisteminin ismini şimdi açıklamazken, daha evvel sızıntılarda ismi geçen Aluminium isminin yalnızca bir kod ismi olduğunu belirtiyor.

Googlebook ve Yeni İşletim Sistemi Özellikleri

Googlebook aygıtları, Android teknoloji yığını üzerine inşa ediliyor ve hem Chrome tarayıcısını hem de Android uygulamalarını destekliyor. Kullanıcılar, Android telefonlarındaki evraklara direkt erişebiliyor ve uygulamaları bilgisayar üzerinden çalıştırabiliyor.

google-chromebookun-halefi-googlebooku-tanitti-0-3vQP9buS.jpg

Cihazların tamamında Gemini Intelligence teknolojisi derinlemesine entegre edilmiş durumda. Magic Pointer özelliği, imleci sallayarak ekrandaki içeriklere nazaran bağlamsal teklifler sunuyor ve kullanıcıların iş akışlarını hızlandırıyor.

google-chromebookun-halefi-googlebooku-tanitti-1-HQtl1ueN.jpg

Ayrıca Android telefonlar ve Wear OS saatler için geliştirilen özel yapay zeka tabanlı araçlar, Googlebook modellerinde de yer alıyor. Bu araçlar, uçuş bilgileri yahut aktiflik geri sayımları üzere şahsileştirilmiş düzenlemeler yapılmasına imkan tanıyor.

Donanım Ayrıntıları ve Gelecek Planları

Google, yeni dizüstü bilgisayarların tasarımı, teknik özellikleri yahut fiyatlandırması hakkında şimdi ayrıntılı bilgi paylaşmadı. Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo ile iş birliği içinde geliştirilen aygıtların ortak tasarım imzası ise gövdedeki renkli ışık çubuğu olacak.

google-chromebookun-halefi-googlebooku-tanitti-2-pk5O2vKk.jpg

Şirket, Googlebook serisinin piyasaya çıkışından sonra da Chromebook modellerinin üretimine devam edileceğini doğruladı. Mevcut Chromebook aygıtları, 2021 ve sonrası modeller için verilen 10 yıllık otomatik güvenlik güncellemesi takviyesini almaya devam edecek.

google-chromebookun-halefi-googlebooku-tanitti-3-4EP5ZDWr.jpg

Googlebook serisinin Chromebook pazarını nasıl etkileyeceği yahut donanım tarafında ne üzere sürprizler sunacağı ise şimdi belirsizliğini koruyor.

Sizce Google’ın bu yeni dizüstü bilgisayar teşebbüsü, mevcut Chromebook kullanıcılarını yeni platforma geçmeye ikna edebilir mi?

Shiftdelete

The post Google Chromebook’un Halefi Googlebook’u Tanıttı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri