- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Dijital oyun mağazası GOG uzun müddettir beklenen haberi nihayet verdi. Windows işletim sistemindeki yapay zeka dayatmalarından ve karmaşık yapısından sıkılan oyuncular için yeni bir kapı aralanıyor. Şirket tanınan masaüstü istemcisi Galaxy platformunu Linux işletim sistemine getirmek için çalışmalara başladığını resmen duyurdu. Bu atak PC oyunculuğunda istikrarları değiştirebilecek bir adım olarak görülüyor.
GOG Linux Dayanağı İçin Düğmeye Bastı
The Verge tarafından paylaşılan bilgilere nazaran şirket kıdemli bir yazılım mühendisi arayışına girdi. Reddit üzerinden yapılan soru karşılık etkinliğinde konuşan şirket yetkilileri bu iş ilanını ve geliştirme sürecini doğruladı. Şimdi net bir çıkış tarihi verilmese de çalışmaların başladığı ve Linux ekosisteminin oyun dünyasındaki bir sonraki büyük hudut olarak görüldüğü belirtiliyor. Microsoft firmasının Windows içine daima yapay zeka özellikleri eklemesi kullanıcıları bu tarafa iten en büyük etkenlerden biri.
CEO Kiciński Açıklamalarda Bulundu
Şirketin kurucusu ve CEO koltuğunda oturan Michał Kiciński şahsî olarak Linux hayranı olduğunu tabir etti. Oyun dünyasında bu işletim sisteminin artan popülaritesinin farkında olduklarını belirten yönetici oyuncular için paha yaratmak istediklerini vurguladı. Bu adım bilhassa Steam Deck üzere aygıtların muvaffakiyetinden sonra kaçınılmaz bir gereklilik haline gelmişti. Süreç şimdi erken kademede olsa da niyetin ciddiyeti iş ilanlarıyla kanıtlanmış durumda.
Oyun Dünyasında Yeni Bir Dönem
GOG grubu şu an için somut bir takvim paylaşmaktan kaçınıyor lakin projenin başladığını net bir lisanla tabir ediyor. Şirket yetkilileri bu dayanağın bir gün kesinlikle GOG platformuna geleceğinin kelamını veriyor. Bilhassa DRM müdafaası olmayan oyunlarıyla bilinen platformun açık kaynak kodlu bir işletim sistemine gelmesi topluluk tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.
Peki sizce Linux oyunculuğu Windows hakimiyetini kırabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Shiftdelete
The post GOG Galaxy için Linux Muştusu Geldi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...