- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Garmin, gelişmiş sensör teknolojisiyle pazarda her vakit özel bir pozisyona sahip oldu. Lakin kullanıcıların uzun müddettir beklediği ve ekosistemde büyük bir eksiklik olarak görülen “bağımsız iletişim” konusunda nihayet beklenen o tarihi adım atıldı: Garmin, akıllı saatlerine özel resmi WhatsApp uygulamasını resmen yayınladı.
Antrenman Ritmini Bozmadan Bağlantıda Kalın
Garmin Connect IQ Store üzerinden büsbütün fiyatsız olarak indirilmeye sunulan yeni WhatsApp uygulaması, aygıt tecrübesini yesyeni bir boyuta taşıyor. Artık koşarken, şiddetli bir dağ tırmanışındayken yahut bisiklet sürerken gelen bildirileri denetim etmek için idman ritmini bozup akıllı telefonu cebinizden çıkarma zamanı kapanıyor. Geliştirilen uygulama sayesinde Garmin kullanıcıları, kendilerine gelen WhatsApp bildirilerini direkt saatlerinin ekranından eşzamanlı olarak okuyabilecekler.
Üstelik bu entegrasyon yalnızca iletileri görüntülemekle hudutlu değil. Bildiriye saat üzerinden direkt yanıt verme özelliği de sisteme dahil edilmiş durumda. Eklenen genişletilmiş emoji dayanağı sayesinde, kullanıcılar uzun metinler yazmak yerine saniyeler içinde hislerini ve yansılarını karşı tarafa iletebilecek.
Uygulamanın hayat kurtaran bir öbür pratik özelliği ise sesli davetlerle ilgili. Bilhassa ağır bir fizikî aktivite yahut kıymetli bir toplantı esnasında gelen WhatsApp sesli görüşme davetleri, telefon ekranına hiçbir formda muhtaçlık duyulmadan direkt Garmin akıllı saatin ekranı üzerinden reddedilebiliyor. Bu da odaklanmanız gereken kritik anlarda azamî konfor sağlıyor.
Hangi Garmin Modelleri WhatsApp Destekliyor?
Peki, bu fonksiyonel yenilik hangi aygıtlarda kullanılabilecek? Şirket cephesinden yapılan resmi açıklamalara nazaran uygulama şimdilik piyasadaki tüm Garmin saatlerini desteklemiyor. Marka, yazılımı en stabil haliyle sunabilmek ismine muhakkak serilere odaklanmayı tercih etmiş. Uygulamanın şu an için sadece fēnix, Forerunner, Venu ve vívoactiveserisindeki muhakkak akıllı saat modellerine özel olarak yayınlandığı aktarılıyor. Garmin şimdi tam ve net bir desteklenen aygıtlar listesi paylaşmamış olsa da, bu serilerin şimdiki versiyonlarına sahip olan kullanıcıların Connect IQ Store üzerinden mağazayı denetim etmeleri büyük kıymet taşıyor. Eski kuşak donanımların bu takviyeye kavuşup kavuşmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.
Giyilebilir Teknoloji Pazarındaki İstikrarlar Değişiyor
Garmin’in atmış olduğu bu adım, sıradan bir yazılım güncellemesinden çok daha derin manalar taşıyor. Uzun vakittir Apple Watch ve Wear OS tabanlı akıllı saatlerin en büyük avantajlarından biri olan güçlü iletileşme entegrasyonu, artık Garmin cephesinde de varlık gösteriyor. Kendi özel işletim sistemini kullanan ve odağını her vakit “profesyonel data takibi” olarak belirleyen marka, WhatsApp entegrasyonuyla birlikte günlük kullanımda da rakiplerine karşı çok daha güçlü, bağımsız ve tercih edilebilir bir alternatif haline gelmiş oldu.
Eğer şimdiki bir fēnix, Forerunner, Venu yahut vívoactive kullanıcısıysanız, bileğinizdeki irtibat gücünü artırmak için Garmin Connect IQ Store’u çabucak ziyaret edebilirsiniz.
Shiftdelete
The post Garmin için WhatsApp Uygulaması Çıktı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...