reklam
reklam
reklam
reklam

Etsiz Çiğköfte

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

• 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam tuz (salçalara göre)
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı yarısı isot
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Etsiz Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle öteki materyalleri hazır edene kadar köftelik esmer bulgurumuzun üzerine bulguru büsbütün ıslatacak kadar sıcak suyumuzu dökelim ve onu bir köşeye beklemeye alalım biz öbür materyalleri hazırlayana kadar o kendi kendine suyu çekecek.
  2. Simitimiz şişene kadar biz de iç harcımızı hazırlayalım soğan ve sarımsağı ince ince doğradıktan sonra 1 adet domatesimizi de doğrayalım ve öbür tüm baharatları da üzerine ekleyelim salçaların tuz ölçüsüne bakarak şayet ki tuzsuzsa tuz da ekleyebilirsiniz ancak salçalarınız aslında tuzlu su tekrardan tuz eklemeye gerek yok.
  3. Tüm gereçler hazır olduktan sonra yoğurmaya başlayalım zati bulgurumuz güzelce şiştiğinden ötürü çok çabuk yumuşayacak.
  4. Köftemiz düzgünce yumuşayınca nar ekşisini üzerine ekleyelim nar ekşisini ne kadar seviyorsanız o kadar ölçüde ekleyebilirsiniz ben hem tadı hem de rengi için ekliyorum.
  5. Biraz daha yoğurduktan sonra son adım olarak zeytinyağı ile ısladığınız isodu da üzerine ekleyin zeytinyağı köftenin rengini paralatacaktır. Düzgün de harmanda unladıktan sonra köftemiz yemeye hazır, afiyet olsunn 🤍.

Etsiz Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

etsiz-cigkofte-0-nWm9nxAa.jpg

etsiz-cigkofte-1-x5Pt3IvX.jpg

etsiz-cigkofte-2-dNOQpWMl.jpg

etsiz-cigkofte-3-Mw4EQBRE.jpg

etsiz-cigkofte-4-lUt9DR3q.jpg

etsiz-cigkofte-5-3H6npddU.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Etsiz Çiğköfte first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri