H
hepsigundem
Guest
Etimekli Tavuklu Gün Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket tuzsuz etimek (büyük borcam boyutuna göre)
- 1 paket tavuk göğsü
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- Dereotu
- Maydanoz
- Mısır
- Kapya kırmızı biber
- Havuç
- Kornişon turşu
Etimekli Tavuklu Gün Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuklarımızı güzelce haşlıyoruz. Haşladığımız suyumuzu dökmeyelim zira salatamızın içerisinde kullancağız. Pişen tavukları didikleyelim.
- Borcamımıza etimeklerimizi kızaran yüzleri üst tarafa bakacak formda bi sıra dizelim. (ben 10 kişilik sofram için yaptım gayette kâfi oldu siz konuk sayınıza nazaran azaltıp çoğaltma yapabilirsiniz).
- Yoğurt ve haşladığımız tavuğumuzun suyunu karıştıralım ve tuz ekleyelim. Etimeklerimizin üstüne hepsine gelecek formda güzelce yaydıralım.
- Tavuklarımızı de yoğurtlu sosumuzun üzerine döküyoruz.
- Bütün tavuğu burda kullanıyoruz elinizi korkak alıştırmayım ne kadar ince didiklenmiş tavuk olursa o kadar tatlı olacaktır.
- Tavuklarım üzerine tekrar etimek dizelim onun da üstüne kalan yoğurtlu sostan ek edelim.
- Güzelce yaydırdıktan boşluk kalmadığından emin olduktan sonra sıra süslemeye geldi.
- Benim yazdığım gereçlerle dilerseniz de öteki materyal ve süsleme formu ile yapabilirsiniz ancak bence en çok bunlar yakışıyor.
- Havuçlarımızı küp küp küçücük doğrayalım ve haşlayalım. Kornişon mısır maydanoz dereotu hepsini inceceik doğrayalım.
- Sırayla salatamızın üzerine dizelim ben çapraz biçimde dizdim kestiğimiz vakit herkese farklı tat gelsin diye dilediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💖💖.
Etimekli Tavuklu Gün Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Etimekli Tavuklu Gün Salatası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...