reklam
reklam
reklam
reklam

Etimekli Tavuklu Gün Salatası

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
etimekli-tavuklu-gun-salatasi-0-3mrHFkCg.jpg

Etimekli Tavuklu Gün Salatası Tanımı İçin Malzemeler

• 2 paket tuzsuz etimek (büyük borcam boyutuna göre)
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

• Dereotu
  • Maydanoz
  • Mısır
  • Kapya kırmızı biber
  • Havuç
  • Kornişon turşu

Etimekli Tavuklu Gün Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak tavuklarımızı güzelce haşlıyoruz. Haşladığımız suyumuzu dökmeyelim zira salatamızın içerisinde kullancağız. Pişen tavukları didikleyelim.
  2. Borcamımıza etimeklerimizi kızaran yüzleri üst tarafa bakacak formda bi sıra dizelim. (ben 10 kişilik sofram için yaptım gayette kâfi oldu siz konuk sayınıza nazaran azaltıp çoğaltma yapabilirsiniz).
  3. Yoğurt ve haşladığımız tavuğumuzun suyunu karıştıralım ve tuz ekleyelim. Etimeklerimizin üstüne hepsine gelecek formda güzelce yaydıralım.
  4. Tavuklarımızı de yoğurtlu sosumuzun üzerine döküyoruz.
  5. Bütün tavuğu burda kullanıyoruz elinizi korkak alıştırmayım ne kadar ince didiklenmiş tavuk olursa o kadar tatlı olacaktır.
  6. Tavuklarım üzerine tekrar etimek dizelim onun da üstüne kalan yoğurtlu sostan ek edelim.
  7. Güzelce yaydırdıktan boşluk kalmadığından emin olduktan sonra sıra süslemeye geldi.
  8. Benim yazdığım gereçlerle dilerseniz de öteki materyal ve süsleme formu ile yapabilirsiniz ancak bence en çok bunlar yakışıyor.
  9. Havuçlarımızı küp küp küçücük doğrayalım ve haşlayalım. Kornişon mısır maydanoz dereotu hepsini inceceik doğrayalım.
  10. Sırayla salatamızın üzerine dizelim ben çapraz biçimde dizdim kestiğimiz vakit herkese farklı tat gelsin diye dilediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💖💖.

Etimekli Tavuklu Gün Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

etimekli-tavuklu-gun-salatasi-1-LNlgbPuA.jpg

etimekli-tavuklu-gun-salatasi-2-HNtB35wn.jpg

etimekli-tavuklu-gun-salatasi-3-mn41PMuF.jpg

etimekli-tavuklu-gun-salatasi-4-g8vgGkXQ.jpg

etimekli-tavuklu-gun-salatasi-5-5RkyecbI.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Etimekli Tavuklu Gün Salatası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri